Ο Γητευτής – The Witcher

Ο Γητευτής – The Witcher

Για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας, λίγη υπομονή ακόμα. Σε λίγες μόνο ημέρες,  στις 20 Δεκεμβρίου έρχεται στο Netflix η σειρά The Witcher. Βασισμένη κυρίως στη σειρά από μικρές ιστορίες και λογοτεχνικά βιβλία από τον Πολωνό συγγραφέα Andrzej Sapkowski (δεν πρόκειται να το προφέρω ποτέ σωστά). Η συγκεκριμένη σειρά βιβλίων έχει γίνει πολύ επιτυχημένα και σειρά παιχνιδιών Video Games. Ίσως αυτός  είναι και ο βασικός λόγος που η συγκεκριμένη σειρά έχει ενθουσιάσει το κοινό και την περιμένει τόσος κόσμος με ανυπομονησία.

Όσον αφορά τα παιχνίδια, έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 3. Περιληπτικά , η ιστορία αφορά τον Τζέραλντ της Ρίβια (Gerald of Rivia) σε μια μεσαιωνική εποχής φαντασίας. Ο Τζέραλντ είναι ένας από τους τελευταίους κυνηγούς τεράτων με μαγικές δυνάμεις, γνωστοί και ως Γητευτές (Witcher). Τα 3 αυτά παιχνίδια έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση στους gamers λόγω του συστήματος ελεύθερων επιλογών σε θέματα ηθικής και τα αποτελέσματα των επιλογών αυτών να επηρεάζουν την συνολική ιστορία του παιχνιδιού.

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο η σειρά μας κινεί το ενδιαφέρον είναι η επιλογή του πρωταγωνιστή. Αυτός είναι ο κινηματογραφικός Superman ή αλλιώς Henry Cavill. Η σειρά Witcher δεν θα ακολουθήσει τόσο τα παιχνίδια αλλά θα ακολουθήσει την ιστορία των βιβλίων. Αναμένεται να αποτελείται από συνολικά 8 επεισόδια ενώ ήδη έχει πάρει το OK η παραγωγή για δημιουργία δεύτερης σεζόν. Λίγες ημέρες ακόμα λοιπόν, για μια σειρά που λέγεται πως θα κονταροχτυπηθεί, τουλάχιστον σε θέματα ποιότητας, σε παραγωγές όπως αυτή του τεράστιου Game of Thrones.