Δύο κωμικές σειρές κατάλληλες για καραντίνα

Δύο κωμικές σειρές κατάλληλες για καραντίνα

Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά με αρνητικές ειδήσεις, ο κόσμος βρίσκεται μέσα στον πανικό και πολύ φοβάμαι πως πολλά ψυχικά νοσήματα θα βγουν στην επιφάνεια το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η φίλη και συντάκτρια, Μαρία, θα σας βοηθήσει με το τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφεύγετε αυτό το διάστημα. Εγώ θα περιοριστώ στην πρόταση κωμικών σειρών ώστε να περάσετε ευχάριστα το χρόνο σας.

Brooklyn Nine- Nine

Μια αστυνομική κωμωδία που βάζει στο επίκεντρο έναν όχι και τόσο συνηθισμένο αλλά ταλαντούχο ντετέκτιβ, τον Τζέικ Περάλτα  του NYPD στον σταθμό 99 του Μπρούκλιν. Ο Τζέικ στην σειρά θα έρχεται συχνά σε διαμάχη με τον σοβαρό διοικητή του Ρέιμοντ Χολτ.  Στο Μπρούκλιν εμφανίζεται ο Andy Samberg ως Τζέικ, ο Andre Braugher ως διοικητής, η Stephanie Beatriz ως Ρόζα Ντιαζ, ο Terry Crews ως Τέρρυ Jeffords κ.α. Παρ’ όλο που στο πρώτο άκουσμα θυμίζει παλιές κωμικές αστυνομικές ταινίες όπως “Η μεγάλη των Μπάτσων Σχολή” κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το σενάριο είναι γεμάτο με έξυπνα αστεία, οι ήρωες σατιρίζουν τους εαυτούς τους, προβάλλοντας παλιά στερεότυπα με χιουμοριστικό γέλιο, παρουσιάζοντας ένα αστυνομικό τμήμα με προβλήματα, με ντετέκτιβ σε ακινησία κλπ.

Ο Τζέικ Περάλτα υποδύεται άψογα τον αστυνόμο που όλοι θα θέλαμε να ξέρουμε, ξεφεύγοντας από όλα τα στερεότυπα που ακολουθούν αυτό το επάγγελμα. Η συνύπαρξη του με τους άλλους ρόλους οδηγεί σε κωμικοτραγικές καταστάσεις με άφθονο γέλιο κι εσείς δεν έχετε παρά να απολαύστε την υπέροχη αυτή σειρά.

The big bang theory

Η σειρά επικεντρώνεται σε πέντε χαρακτήρες που ζουν στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια: δύο συγκάτοικοι και φυσικοί, οι Leonard Hofstadter και Sheldon Cooper, η Penny, μια σερβιτόρα που φιλοδοξεί να γίνει ηθοποιός και γειτόνισά τους, ο αεροδιαστημικός Howard Wolowitz και ο Ινδός αστροφυσικός Raj Koothrappali. Κατά την πάροδο του χρόνου, χαρακτήρες που δεν είχαν προοριστεί για μεγάλο ρόλο στη σειρά προωθήθηκαν σε πρωταγωνιστικούς ρόλους: η Bernadette Rostenkowski, φίλη του Howard (αργότερα και σύζυγός του), μια μικροβιολόγος και πρώην σερβιτόρα και η νευροεπιστήμονας Amy Farrah Fowler, η οποία μπαίνει στην ομάδα, αφού γνωρίζεται με τον Sheldon μέσω μιας ιστοσελίδα γνωριμιών. Μιας που αναφερθήκαμε στο Σέλντον, τα λόγια είναι περιττά και θα πρέπει να δείτε τη σειρά για να αποκτήσετε (την καλύτερη) άποψη.

Προσωπικά, είναι η κωμική σειρά που έχω απολαύσει περισσότερο από κάθε άλλη. Οι ρόλοι ταιριάζουν απόλυτα στους ηθοποιούς που κλήθηκαν να τους παίξουν και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως οι ηθοποιοί αυτοί, έφτασαν να είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι στον κόσμο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Η σειρά έριξε αυλαία το 2019 αλλά έχετε 12 σεζόν γέλιου μπροστά σας για να απολαύσετε.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *