The Αλέξανδρος Τσουβέλας live experience

The Αλέξανδρος Τσουβέλας live experience


-Καλός ο Τσουβέλας?
-Καλός.. καλός
Αυτήν την απάντηση θα δώσω σε όποιον με ρωτήσει για την εμπειρία μου Παρασκευή απόγευμα στο αμφιθέατρο εργατικού κέντρου Καλαμάτας.
Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας είναι viral πάνω από ένα χρόνο μέσω των συνεργασιών του με την τρελοπαρέα του Netwix. Δεν είναι μόνο το Netwix όμως, υπάρχει εδώ και καιρό ως Stand up Comedian αλλά και ως ραδιοφωνικός παραγωγός σε αθλητικό ραδιόφωνο.

Αλέξανδρος Τσουβέλας και Θανάσης Παπαγεωργίου , Αμφιθέατρο εργατικού κέντρου Καλαμάτας

Όλο το χρόνο έλεγα πως ήθελα να παρακολουθήσω από κοντά Τσουβέλα σε κάποια παράσταση του. Ήμουν όμως στρατό και δεν μου ήταν εύκολο να κανονίσω. Τέλος καλοκαιριού και μέσω Instagram έμαθα ότι θα έρθει στην Καλαμάτα τον Νοέμβρη.
“Σιγά μην κλείσω δύο μήνες πριν, θα βρω αργότερα” λέω. Μπαίνουμε δεύτερη εβδομάδα Σεπτεμβρίου και βλέπω δημοσίευση “Sold out” η βραδινή παράσταση και προσθήκη νέας παράστασης 2 ώρες νωρίτερα. Κατευθείαν παίρνω τηλέφωνο ένα φίλο μου που ξέρω πως γουστάρει το ίδιο τρελά και αποφασίζουμε να κλείσουμε αμέσως εισητήρια.

Έφτασε η μέρα και πήγαμε από νωρίς ώστε να κάτσουμε όσο πιο μπροστά μπορούσαμε. Καθόμαστε τέταρτη σειρά και περιμένουμε την έναρξη. Όλη την ώρα παίζουν ροκ ανεβαστικά τραγούδια. Δυναμώνει στο τέρμα η μουσική και μπαίνει ο Τσουβέλας παρέα με τον κωμικό Θανάση Παπαγεωργίου (πολλά εύσημα και σε αυτόν για την ενέργεια του και το χιούμορ του). Αυτό που ακολουθεί για περίπου μιάμιση ώρα απερίγραπτο. Το κοινό δεν σταματάει να γελάει, χαρακτηριστικά δύο παιδιά γύρω στα 15 με 16 δίπλα μου χτυπιούνται στις θέσεις τους από τα γέλια.

Η απίστευτη χημεία μεταξύ των κωμικών και η αλληλεπίδραση με το κοινό (αχχ καημένη πρώτη σειρά τι τράβηξες..) είναι απίστευτα. Το κύριο χαρακτηριστικό του Αλέξανδρου Τσουβέλα που με έκανε να ξετρελαθώ είναι ο  αυθορμητισμός του πάνω στη σκηνή. Δεν ήταν “στημένος”, η κίνηση του και τα λόγια του έβγαιναν με τόση άνεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι πήγε να πνιγεί καθώς έπινε νερό με τα αστεία του Παπαγεωργίου ή με τις απαντήσεις του κοινού.

Κυρ Αλέκος

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας έχει δημιουργήσει κάποιους χαρακτήρες τους οποίους πάρα πολύς κόσμος, μεταξύ τους και εγώ έχουμε λατρέψει. Τέτοιοι είναι ο Κυρ Αλέκος ο έφορος, η μανουριάρα και ο Ρώσος.
Εμένα όμως προσωπικά με έχει κερδίσει με τις μιμήσεις του. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω κάποιες από αυτές.
Νότης Σφακιανάκης, Μαργαρίτης, Αλέφαντος, Γεωργίου και Τσάκωνας τα πρώτα ονόματα που μου έρχονται στο μυαλό.

Κλείνοντας, να σας πω ότι η πρώτη μίμηση που είδα εγώ ήταν του Γιώργου Γεωργίου σε γνωστό βίντεο backstage με μπασκετικό περιεχόμενο  μέσα από την περσόνα του κυρ Αλέκου. Μέχρι να ψάξω λίγο παραπάνω και να μάθω “τι παίζει” με Netwix, Τσουβέλα κτλ. είχα την εντύπωση πως πάνω στη φωνή του κυρ Αλέκου είχαν τοποθετήσει του Γεωργίου μέσω υπολογιστή. True Story.

Για τη προβαλλόμενη εικόνα του άρθρου χρησιμοποιήθηκε φωτογραφία από το alexandrostsouvelas.gr