Gears of War 5

Gears of War 5

Αφιέρωσα λίγες ώρες (πιστέψτε θα ήθελα πολλές παραπάνω) ώστε να ολοκληρώσω το νέο και πολυαναμενόμενο παιχνίδι από την The Coalition, Gears 5.
Η εταιρεία που ασχολήθηκε και με την δημιουργία του Gears 4 ανέλαβε καθήκοντα μετά την εκπληκτική αρχική τριλογία από την Epic Games, η οποία σχεδίασε και το prequel Gears of War: Judgement.
Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το lore (ιστορία) του Gears. Στο φανταστικό πλανήτη Sera η ανθρωπότητα εδώ και πολλά χρόνια και μετά από πολλούς πολέμους (και εμφυλίους) παλεύει για επιβίωση. Η πρώτη τριλογία μαζί και με το prequel διαδραματίζεται στα 15 χρόνια από την εμφάνιση της ορδής των Locust από τα έγκατα της γης. Επικεντρώνεται στις δράσεις της ομάδας Delta για τη διάσωση της ανθρωπότητας, με ηγέτη τον Marcus Fenix και τους Dominic Santiago (πάντα τον θεωρούσα τον πιο κουλ της παρέας), Damon Baird και Augustus Cole.


Στο Gears 4 και μετά από 25 χρόνια από την υποτιθέμενη νίκη, πρωταγωνιστής αναλαμβάνει ο γιος του διάσημου Marcus Fenix, JD με την παρέα του.
Το αρχικό καστ δεν εξαφανίζεται· αντίθετα, προσθέτει πολύ ωραίες πινελιές στο storyline του παιχνιδιού για τους φαν της αρχικής τριλογίας.
Και ουσιαστικά, οι Locust δεν εξαφανίστηκαν ολοκληρωτικά ποτέ και μια νέα διαμάχη αρχίζει. Διαμάχη, η οποία κορυφώνεται στο 5 το οποίο , κατά τη γνώμη μου είναι masterpiece όσον αφορά το campaign του και το gameplay του.
Στο παιχνίδι εκτός από τρομερή ιστορία έγινε και μια αναπροσαρμογή στο τρόπο παιχνιδιού με πινελιές από RPG, καθώς προστέθηκαν χάρτες με δευτερεύουσες αποστολές και ανταμοιβές για αναβάθμιση του χαρακτήρα, οι οποίες είναι προαιρετικές για τους παίχτες, καθώς μπορεί όποιος θέλει να κάνει μόνο τη βασική αποστολή.
Πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει η Kait, την οποία ακολουθεί ένα μυστικό.
Δεν κρατιέμαι και θα επαναλάβω το ποσό επική είναι η ιστορία και το campaign του παιχνιδιού.
Βέβαια, για τους πιο extreme gamers, υπάρχει και το φοβερό multiplayer, -με τα υπέροχα νέα και βελτιωμένα modes- με το οποίο δεν ασχολήθηκα αρκετά, αλλά η ενασχόλησή μου με αυτό με άφησε ευχαριστημένο και με την αίσθηση “μακάρι να προλάβαινα για περισσότερο”.
Μιλώντας για αυτή τη μεγάλη και εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά παιχνιδιών, θα αναφέρω δύο βασικά σημεία που με έκαναν να την ξεχωρίσω ανάμεσα σε πολλά άλλα.
Πρώτον, το σύστημα κάλυψης, αυτό το over the shoulder perspective (το έκλεψα από το Wikipedia) και το τρέξιμο από κάλυψη σε κάλυψη με ενθουσίασαν!
Και τέλος φυσικά, το πολυβόλο ονόματι Lancer με αλυσοπρίονο. Όσον αφορά στα παιχνίδια τύπου Shooter, τα θεωρώ φοβερή ιδέα!
Μιλάμε για μια από τις πιο πετυχημένες σειρές παιχνιδιών.
Αποκλειστικά για κατόχους Xbox 360 και Xbox One.
Όποιος έχει PlayStation σόρρυ παιδιά, αλλά τα Gears είναι λόγος για να κάνετε το leap στις κονσόλες της Microsoft.
Σας ευχαριστώ.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *