Σχολεία μίας “χρήσης”

Σχολεία μίας “χρήσης”

Πριν ξεκινήσω, δίνω τα εύσημα για τον τίτλο στο συνδιαχειριστή και φίλο Kaisaris91. Βράδυ καθημερινής, έβλεπα τηλεόραση και συγκεκριμένα ειδήσεις.Τίτλος στο ρεπορτάζ: Ναρκωτικά στα σχολεία.
“Σκάλωσα” λιγάκι. Το γεγονός να βλέπω ρεπορτάζ σχετικά με ναρκωτικά στις ειδήσεις δεν μου είναι πρωτόγνωρο. Το γεγονός, όμως, ότι τη λέξη ναρκωτικά συνόδευε η λέξη σχολεία μου τράβηξε την προσοχή.
Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο και το έψαξα το θέμα.

I don’t do drugs. I am drugs
Salvador Dali


Πλέον η χρήση του όρου ναρκωτικά γίνεται ανακριβώς και αφορά τη χρήση παράνομων ουσιών και δεν έχει σχέση με τον ορισμό που έδωσε πρώτος ο Γαληνός (Δεύτερος σπουδαιότερος μετά τον Ιπποκράτη) στην αρχαιότητα.
Πιστεύω πως όλοι μας, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο έχουν ακούσει κάποια στιγμή στη ζωή τους για κάποιο περιστατικό που συνέβη είτε έχουν ακούσει τη φήμη ότι π.χ μην πλησιάζεις στο πάρκο ή στο συγκεκριμένο δρόμο το βράδυ γιατί εκεί γίνεται διακίνηση ή χρήση.


Αυτά , έστω και με μεγάλη δυσκολία, ανέχομαι να τα ακούω και να τα βλέπω.
Αλλά στα σχολεία είναι το λιγότερο εξωφρενικό.
Όταν εγώ πήγαινα στο σχολείο το πιο ακραίο που είχαμε ήταν το ανεπίσημο καπνιστήριο δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ, κάτι που στην τελική δεν είναι καν ακραίο.
Ακόμα πιο ανησυχητικό δε, το ρεπορτάζ που παρακολούθησα ανέφερε ότι χρησιμοποιούνται ως dealers οι ίδιοι οι μαθητές.
Θέλω να πω ότι δέχομαι πως η πολιτεία δεν μπορεί να σβήσει αυτή τη μάστιγα (καμία χώρα εξάλλου δεν το έχει καταφέρει σε τέλειο βαθμό) αλλά τουλάχιστον ας βάλει ένα ΣΤΟΠ στο θέμα με τα σχολεία. Νομίζω το οφείλει σε όλους, έτσι ώστε να νιώθουν ασφάλεια παιδιά και γονείς.

Στο δια ταύτα , εκτός από μια πιθανή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ η οποία θα βοηθήσει και θα περιορίσει τη δράση των κυκλωμάτων, η Πολιτεία μέσω των υπουργείων Παιδείας και Υγείας πρέπει να χτυπήσει το πρόβλημα στη ρίζα μέσω της ενημέρωσης μικρών και μεγάλων. Τονίζω επίσης ότι σε αυτό το θέμα παίχτης- κλειδί είναι και το ΚΕΘΕΑ, του οποίου η δράση είναι πολύ σημαντική. Βέβαια σύμφωνα με νέο νομοσχέδιο καταργείται το αυτοδιοίκητο και ουσιαστικά θα δέχεται κομματικό έλεγχο , κάτι που αλλάζει κατεύθυνση στη πορεία του οργανισμού.

Θα κλείσω με τα λόγια κάποιου που “ίσως” γνωρίζετε.

“The basic thing nobody asks is why do people take drugs of any sort? Why do we have these accessories to normal living to live? I mean, is there something wrong with society that’s making us so pressurized, that we cannot live without guarding ourselves against it?„
John Lennon