Που μπορείτε να τραβήξετε τις καλύτερες φωτογραφίες στην Καλαμάτα! Top 10 (+φώτο)

Που μπορείτε να τραβήξετε τις καλύτερες φωτογραφίες στην Καλαμάτα! Top 10 (+φώτο)

Η Καλαμάτα διαθέτει πολλούς ιδιαίτερους – όμορφους προορισμούς σε σχετικά μικρή ακτίνα από το κέντρο της πόλης αφού συνδυάζει βουνό με θάλασσα. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μας εξασφαλίσει πολυποίκιλο φωτογραφικό υλικό είτε για προσωπική, είτε για επαγγελματική, είτε και για ινσταγκραμική χρήση.
Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα παραθέσω αυτά τα ιδιαίτερα μέρη με βάση το ποσό με κάλυψαν από φωτογραφικής απόψεως… ⚠️(κάτω από κάθε μέρος υπάρχει και link με σχετική φώτο, μη δυστάσετε να το πατήσετε)

1) Το ποτάμι “Τζιρόρεμα” όπως το αναφέρουν οι χάρτες το οποίο περνά από το ιερό του Ποσειδώνος και εκβάλει στην δυτική παραλία (πρόσφατα δημιουργήθηκε και ποδηλατόδρομος κατά μήκος του –> ιδανικό για βόλτα). Πυκνή βλάστηση καθώς και τα νερά του ποταμού αποτελούν στανταράκι για όμορφες φωτογραφίες.

https://www.instagram.com/p/B1dRBv6ooU7/?igshid=1emjjul9wpluy


2) Προχωρώντας, παίρνοντας τον παραλιακό δρόμο κατευθυνόμενοι προς την πίστα καρτ και αφού την προσπεράσουμε, λίγα μέτρα μετά βρίσκεται μια πολλή όμορφη παραλία/ κολπίσκος με πολλές καλαμιές, κυματοθραύστη και γκριζωπή άμμο (και αν είστε τυχεροί θα πετύχετε και τους ψαράδες με τα καΐκια τους “εν δράση”).

https://www.instagram.com/p/B2YoeQ7IyWU/?igshid=72onyoxoxl93

Photo by: vrio_photo (+ maria oikonomopoulou)

3) Η παλιά πόλη, ανεβαίνοντας τα σκαλάκια της εκκλησίας της Υπαπαντής με κατεύθυνση το κάστρο της πόλης. Γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια με “παλιά” αισθητική μαζί με τη θέα της πόλης μπορούν να μας δώσουν ένα ιδιαίτερο και λίγο διαφορετικό urban στυλ στις φωτογραφίες μας.

https://www.instagram.com/p/Btagah6AQmL/?igshid=lr9e5c1yjbim

4) Στις εκβολές του ποταμού Νέδοντα, λίγο πριν από τη μαρίνα της Καλαμάτας. Τα βότσαλα, οι μεγάλοι βράχοι, το τελικό “s” που σχηματίζει το ποτάμι στο τέλος του, τα graffiti στους τοίχους αλλά και το απέραντο γαλάζιο συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον σκηνικό με πάρα πολλές φωτογραφικές προοπτικές.

https://www.instagram.com/p/BwwBUl0AQ61/?igshid=ta541mzhtz2o

5) Το πάρκο του ΟΣΕ στο κέντρο της πόλης, όπου και συναντάμε τα παλιά τρένα του ΟΣΕ, πολύ πράσινο, έναν παλιό σταθμό τρένων, ρυάκια, μια μικρή λίμνη καθώς και πολλά graffiti. Μπορεί να καλύψει πολλών ειδών concept για φωτογραφίες, από portrait μέχρι nature λήψεις.

https://www.instagram.com/p/Bt8OqUug-Im/?igshid=dol8gjcaysko

6) Στο τέρμα της παραλιακής οδού Ναυαρίνου και αφού αφήσουμε το μεταφορικό μας μέσο στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου Filoxenia, διασχίζοντας την παραλία, φτάνουμε σε έναν απομονωμένο κολπίσκο με χοντρά βότσαλα, μεγάλα βράχια μέσα στη θάλασσα αλλά και μία ιδέα πράσινου πίσω μας. Όλη η παραλία δικιά σας!

https://www.instagram.com/p/BuaxOe3AkFh/?igshid=1lbg613cjdm8o

7) Η κρυφή παραλία “Πορτέλα” στο Ακρογιάλι Αβίας. Λίγο πρίν φτάσουμε στο μαγαζί Hobo, υπάρχει στα δεξιά μας ένα στενό δρομάκι (δίπλα ακριβώς από την περίφραξη ενός σπιτιού) που οδηγεί στην παραλία. Τεράστια βράχια, δέντρα, καλαμιές και ένα “αρχαίο” μισογκρεμισμένο σπίτι κυριολεκτικά πάνω στο νερό της θάλασσας –> φοβερό τοπίο = τέλειες φωτογραφίες. Αα… και θα έχετε και την ησυχία σας.

https://www.instagram.com/p/Bxg9oJ8Il9q/?igshid=141e42gg5u61n

Photo by: vrio_photo

8) Στο “παρά πέντε”, ανεβαίνοντας προς Μάνη στην άνω Βέργα, στην πίστα paragliding που όπως καταλαβαίνετε θα έχουμε απίστευτη θέα, όλο τον Μεσσηνιακό κόλπο! (940 μέτρα υψόμετρο) Εξερευνήστε και τα γύρω δρομάκια και λόγους και δεν θα απογοητευτείτε.

https://www.instagram.com/p/BulAXvyAd6C/?igshid=1iidlby42th0c

9) Στο “τουριστικό” και στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας στον Ταϋγέτου, περίπου 45-50 λεπτά από το κέντρο, με τρομερή θέα των γύρω βουνών και λόφων και πολύ πυκνή βλάστηση. Τρομερή απόδραση για landscape λήψεις.

https://www.instagram.com/p/B0XoJFQI3NS/?igshid=kuywtfy172rh

10) Λίγα μέτρα πριν φτάσουμε στη γραφική Νέδουσα, επίσης στον Ταΰγετο υπάρχει ένα πανέμορφο δάσος με πάρα πολύ πυκνή βλάστηση, ρυάκια, τεράστια δέντρα που συνθέτουν ένα τέλειο σκηνικό για nature και landscape λήψεις.

https://www.instagram.com/p/Bvizle_gs9Z/?igshid=1q0ae1b589htb

Τσεκάρετέ τα και δεν θα χάσετε… 📷

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *