Συνταγή για τούμπανο-αφράτα-ζουμερά Cinnamon rolls!!!

Συνταγή για τούμπανο-αφράτα-ζουμερά Cinnamon rolls!!!

Πεντανόστιμο γλυκό, παραδοσιακή Αμερικανιά και φουλ θερμίδες… δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για οτιδήποτε άλλο πάρα μόνο για τα διάσημα  Cinammon rolls!
Θα μοιραστώ μαζί σας λοιπόν μια αρκετά εύκολη, σύντομη και λαχταριστή συνταγή για φτιάξετε και εσείς τα δικά σας…. και να τα “εξαφανίσετε”!

Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει περίπου 12 μερίδες/ τεμάχια.

• Ζύμη
1/2 της κούπας ζάχαρη
1/2 της κούπας βούτυρο, να έχει μαλακώσει
1 κούπα χλιαρό γάλα, προσοχη ΟΧΙ καυτό!
2 μεσαία αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• Γέμιση
1 κούπα καστανή ζάχαρη μαλακή
4-5 κουταλιές της σούπας κανέλα
1 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο
1 πρέζα γαρύφαλλο
1 πρέζα αλάτι
1/2 της κούπας βούτυρο, να έχει μαλακώσει

• Icing
115 γραμμάρια τυρί κρέμα (πλήρη λιπαρά)
2 κούπες ζάχαρη άχνη
1/4 της κούπας γάλα

Και πως γίνεται όλο αυτό?!…

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ/ λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη, αμέσως μετά το βούτυρο (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου) και ανακατεύουμε με ένα μεταλλικό χτυπητήρι χειρός. Έπειτα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και συνεχίζουμε ρίχνοντας τα αυγά, την βανίλια και τη μαγιά, ανακατεύοντας καλά έπειτα από κάθε προσθήκη στο μείγμα. Αφού έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα αρχίζουμε και ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά, μία κούπα τη φορά και ανακατεύουμε καλά.

Παρατηρούμε ότι αρχίζει να σφίγγει αρκετά, τόσο που δεν μπορεί να συνεχίσει το ανακάτεμα το χτυπητήρι, τότε βάζουμε τα γάντια μας και αφού πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι την ζύμη συνεχίζουμε να την δουλεύουμε στο χέρι πλέον. Ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρις ότου το ζυμάρι μας να μπορεί να σχηματίσει μια σφαίρα και να στέκεται (να μην απλώνει). Τότε αλείφουμε τον πάτο ενός άλλου μπολ (περίπου να χωράει διπλάσιο – τριπλάσιο όγκο σε σχέση με τη ζύμη μας) με ελαχιστο λιωμένο βούτυρο και βάζουμε μέσα την ζύμη σε σχήμα σφαιρικό πλέον. Καλύπτουμε το μπολ από άκρη σε άκρη με μεμβράνη και αφήνουμε το ζυμαράκι μας να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου μίαμιση -με δύο ώρες (θα γίνει περίπου ×3 φορές σε μέγεθος).
Σε ένα καθαρό μπολ ρίχνουμε την κανέλα, την καστανή ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το αλάτι και τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βγάζουμε την ζύμη μας από το μπολ και την τοποθετούμε στο τραπέζι (ξύλινη επιφάνεια) αφού έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι την επιφάνεια και αρχίζουμε με τον πλάστη να την ανοίγουμε (να βγει ένα ορθογώνιο σχήμα στο περίπου). Αφού την ανοίξουμε αλοίφουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης με το μαλακό βούτυρο (π.χ. με μια μαρίζ), ρίχνουμε και απλώνουμε επάνω στο βούτυρο το μείγμα της κανέλας (να πάει παντού). Έπειτα ξεκινώντας από μια από τις μεγάλες πλευρές του ορθογωνίου αρχίζουμε να διπλώνουμε (να ρολλάρυμε) αργά και σταθερά την ζύμη. Στη συνέχεια κόβουμε κατακόρυφα σε μικρά κομμάτια περίπου ανά 2 δάχτυλα. Τα γυρνάμε στο πλάι (να κοιτάει προς τα επάνω το σπιράλ σχήμα) και τα τοποθετούμε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί, αφήνουμε περίπου μία ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη (και να φουσκώσουν κι άλλο) στη λαμαρίνα πριν τα βάλουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 240°C.

Ανακατεύουμε σε ένα μπόλακι κρέμα τυρί, ζάχαρη και γάλα μεχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, έρχεται και η ο καλύτερο κομμάτι της υπόθεσης, να “λούσουμε” τα ρολλάκια μας με το icing…

*** Για μερακλήδες, θα μπορούσατε να βάλετε και καρύδια στη γέμιση ή οτιδήποτε άλλο ξηρό καρπό και εναλλακτικά αντί του icing θα μπορούσαμε να βάλουμε είτε μια γκανάζ/ σως σοκολάτας είτε μια ρευστή σως καραμέλας…

Γουρουνιάστε υπεύθυνα!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *