Τα 10 βασικότερα βήματα για να απογειώσετε την σελίδα σας στο Instagram (δωρεάν, χωρίς επί πληρωμή διαφημίσεις)

Τα 10 βασικότερα βήματα για να απογειώσετε την σελίδα σας στο Instagram (δωρεάν, χωρίς επί πληρωμή διαφημίσεις)

Το γνωστό σε όλους Instagram, με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες, είναι σίγουρα ένα πολύ αγαπημένο social media αλλά και εργαλείο της εποχής μας. Το να έχει κάποιος έναν “δυνατό” λογαριασμό/ προφίλ στο Instagram μπορεί να σημαίνει περισσότερες πωλήσεις και αναγνωρισιμότητα για την επιχείρησή σας, περισσότερες απόψεις στο blog σας, μια μεγαλύτερη κοινότητα με την οποία θα μοιραζεστε την καθημερινότητά σας και θα ανταλλάσετε απόψεις κάθως και πολλά άλλα. Παρατηρώντας κάποιος την αρχική του σελίδα, σίγουρα θα παρατηρήσει προφίλ με χιλιάδες ακόμα και εκατομμήρια ακόλουθους. Οι περισσότεροι θα αναρωτηθούν πως αυτά τα προφίλ κατάφεραν να έχουν τόσους πολλούς ακόλουθους, τόσα like, τόσα σχόλια και καταφέρνουν εν τέλει τόσο αποτελεσματικά να προωθούν την επιχείρησή τους, τις δεξιότητές τους, τις σελίδες τους, τα προιόντα τους, το lifestyle τους κτλπ.

     Προσωπικά, τα έχω εφαρμόσει όλα αυτά στην κύρια σελίδα μου στο Instagram, όπου προωθώ την δουλεία μου ως φωτογράφος https://www.instagram.com/vrio_photo/?hl=el (Vrio_photo), καθώς και σε άλλες που έχω αναλάβει να προωθήσω και να “ανεβάσω” κατά καιρούς και διαπίστωσα πολύ θετικά αποτελέσματα.

     Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα μοιραστώ μαζί σας κάποια από τα βασικά “εργαλεία” – συμβουλές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας, ακόμα και αρχάριος, μέσα στο Instagram ούτως ώστε να ανεβάσει την απήχηση του προφίλ του, να αυξήσει τα like, τα σχόλια και φυσικά τους ακόλουθούς του. (Και εννοώ με τρόπους και εργαλεία που είναι δωρεάν και όχι με επί πληρωμή διαφημίσεις κτλπ.)

1) Να είστε ενεργοί χρήστες, κάνοντας like, σχόλια, κοινοποιήσεις, σε άλλους χρήστες και ιδιαίτερα σε περιεχόμενο που είναι εντός της θεματολογίας της σελίδας σας, με σκοπό να αρχίσουν, παρόμοιοι χρήστες, να σας μαθαίνουν και να εξηκιώνονται με αυτό που θέλετε να τους προβάλετε. Ουσιαστικά να τους πείτε “Είμαι και εγώ εδώ!”.

Αλλά φυσικά και το αντίστροφο, δηλαδή, να απαντάτε στα σχόλια και στα μηνύματα που θα σας κάνουν και θα σας στέλνουν αντίστοιχα, γενικότερα μην δείχνετε αδιαφορία.

2) Διαμόρφωστε μια γενική εννιαία θεματολογία – κλίμα μέσα από τις φωογραφίες που ανεβάζετε στο προφίλ σας. Βάλτε ένα κοινό φίλτρο στις φωτογραφίες σας, διαλέξτε αυτές με παρόμοια παλλέτα χρωμάτων, βάλτε ένα είσαγωγικό κείμενο (στο bio, ακόμη και στη λεζάντα κάθε μιας φωτογραφίας) που θα βοηθήσει τον επισκέπτη να καταλάβει αυτή τη θεματολογία.

3) Δημιουργήστε το δικό σας, μοναδικό Hashtag (#) και παροτρύνετε άλλους να το χρησιμοποιήσουν, αφού έχετε βεβαιωθεί προηγουμένως ότι δεν χρησιμοποιείται από άλλον χρήστη. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε “κοινότητα” και να αποκτήσετε νέο περιεχόμενο για το λογαριασμό σας. Μόλις άλλοι χρήστες αρχίσουν να χρησιμοποιούν το hashtag σας, τότε θα μπορείτε να αναπαράγετε εικόνες από τους οπαδούς σας. Μια τέτοια ενέργεια, όχι μόνο δημιουργεί αυτή την αίσθηση κοινότητας, αλλά δείχνει και στους οπαδούς σας ότι εκτιμάτε τις φωτογραφίες τους και σας βοηθούν δίνοντάς σας περιεχόμενο για τον λογαριασμό σας.

4) Διοργανώστε διαγωνισμούς, με έπαθλα είτε που έχετε ήδη στην κατοχή σας, είτε με κάτι που θα αγωράσετε, είτε ακόμη και με ένα προϊόν από κάποιον χορηγό σας. Ορισμένοι γνωστοί και επιτυχημένοι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι να ζητήστε από το κοινό να ακολουθήσει το προφίλ σας, να κάνει like σε κάτι που επιθυμείτε εσείς ή να κοινοποιήσει κάτι κτλπ.

5) Να αναφέρετε την τοποθεσία στην οποία βγάλατε την φωτογραφία σας, κάνοντας tag (Geotag) την τοποθεσία αυτή στην δημοσίευση. Με αυτόν τον τρόπο κάθε φορά που κάποιος θα αναζητά την τοποθεσία αυτή, θα βλέπει τις φωτογραφίες σας σε αυτήν.

6) Δείτε και αναλύστε τα στοιχεία ανατροφοδότησης (feedback). Ανατρέξτε στις παλαιότερες αναρτήσεις σας και δείτε ποιές συγκέντρωσαν τα περισσότερα likes, τα περισσότερα σχόλια και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τις μελλόντικές σας αναρτήσεις. Ένα ακόμη βασικό στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε είναι ποιές ώρες και μέρες πήγαν καλύτερα οι φωτογραφίες μας, γιατί ο αλγόριθμος του Instagram δίνει πολύ μεγάλη σημασία σε κάτι τέτοιο και καθορίζει το άν θα προωθήσει – προβάλει περαιτέρω την φωτογραφία σας, όσο παιρνάει η ώρα από την ανάρτηση της δημοσίευσης.

7) Συνδέστε τις σελίδες σας με το προφίλ σας στο Instagram, είτε αυτές είναι ιστοσελίδες, είτε είναι άλλα social media (π.χ. facebook, pinterest, tweeter, youtube, κτλπ). Δημιουργήστε ένα δίκτυο επικοινωνίας μέσα από το οποίο θα σας γνωρίσει  ακόμη καλύτερα το κοινό σας και θα δει ακριβώς αυτό που θέλετε να του δείξετε.

8) Προσεγγίστε δημοφιλέστερους από εσάς λογαριασμούς με σκοπό την συνεργασία, την αποκόμιση νέων εμπειριών και διδαχών για τον χώρο – θεματολογία που σας ενδιαφέρει. Ένα επιπλέον μεγάλο πλεονέκτημα από κατι τέτοιο είναι η παράλληλη προβολή του ένος λογαριασμού στο κοινό του άλλου, οπότε βγαίνουν και οι δύο κερδισμένοι.

9) Εκμεταλευτείτε στο έπακρο την λειτουργία των ιστοριών (stories). Αποτυπώστε κομμάτια της καθημερινότητάς σας και ενέργειες που πιθανόν θέλετε να προωθήστε  μέσα από φωτογραφίες ή βίντεο που θα προβάλονται για 24 ώρες. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα, το κοινό σας να δει ποιός ακριβώς “κρύβεται” πίσω από το λογαριασμό σας, ότι έχει και ανθρώπινη υπόσταση, έτσι θα σας γνωρίσει γρηγορότερα και θα κερδίστε την εμπιστοσύνη του.

***10) Τελευταία και πιο σημαντική συμβουλή, βεβαιωθείτε ότι δίνετε στο κοινό σας το καλύτερο και ποιοτικότερο περιεχόμενο που μπορείτε να δημιουργήστε. Αφοσιωθείτε στην εξασφάλιση της ποιότητας αλλά ταυτόχρονα και της αυθεντικότητας!

    Ελπίζω να σας βοήθησα με αυτά τα άπλα, για αρχή, βήματα για να αναβαθμίσετε τον λογαριασμό σας και να του δώσετε μια άλλη πιο “επαγγελματική” όψη.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *