8 από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο…

8 από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο…

Ως λάτρης των ταινιών θρίλερ, του ghost haunting και γενικότερα των τρομακτικών ιστοριών και αφού έχω διαβάσει αρκετές μαρτυρίες ανά τον κόσμο περί μεταφυσικών δραστηριοτήτων, είπα να μοιραστώ μαζί σας σήμερα 8 από τα “πιο” στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο.

[ Σβήστε τα φώτα, κλείστε τα παράθυρα, εξωπλιστείτε με καμία εικόνα/σταυρό/Αγία γραφή/σκόρδα και διαβάστε το άρθρο. ]

1) County Offaly, Ιρλανδία — Charleville Castle

By Dontsu / Shutterstock


Το κάστρο Charleville χρονολογείται ότι χτίστηκε το 1798 για τον κόμη του Charleville William Bury και την οικογένειά του. Έμεινε στην οικογένεια μέχρι το 1963, μέχρι δηλαδή τον ξαφνικό θάνατο του όταν ο Charles Bury.

Σήμερα, οι επισκέπτες αναφέρουν ακροάσεις περίεργων φωνών και κλασικής μουσικής. Υπάρχουν μαρτυρίες για ήχους από παιδιά που παίζουν στο δωμάτιο που κάποτε ήταν βρεφονηπιακός σταθμός και για εμφάνιση ενός νεαρού κοριτσιού, που ονομάζεται Harriet, κοντά στο κλιμακοστάσιο.

Η Harriet πέθανε το 1800 ενώ έπαιζε στο κλιμακοστάσιο. Ο θρύλος λέει ότι μπορείς να ακούσεις το μικρό κορίτσι να γκρινιάζει και να μιλάει, καθώς επίσης και να μετακινεί έπιπλα.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες του ακινήτου λένε ότι έχουν δει παράξενες φιγούρες με κουκούλες που περπατούν γύρω από το κάστρο.

2) Brittany, Γαλλία — Château de Trécesson

Photo by Gerard SIOEN/Gamma-Rapho via Getty Images


Ο θρύλος λέει ότι ένας κλέφτης που σκόπευε να διαρρήξει το Château de Trécesson, ενώ κατασκόπευε είδε δύο ανθρώπους να σκάβουν μια τρύπα. Στη συνέχεια, οι δύο άνθρωποι έσυραν μια νεαρή γυναίκα, ντυμένη με νυφικό φόρεμα, και έριξαν το σώμα της στην τρύπα.

Ο κλέφτης έτρεξε στο σπίτι του και είπε στη σύζυγό του τι είχε δει, ισχυριζόμενος ότι ακούσε τους δυο άνδρες να λένε ότι έθαψαν τη νεαρή γυναίκα ζωντανή επειδή είχε ντροπιάσει την οικογένειά της. Η σύζυγός του του είπε να τρέξει πίσω και να σώσει τη νεαρή γυναίκα, αλλά μόλις επέστρεψε, η νεαρή νύφη ήταν ήδη νεκρή.

3) Beijing, Κίνα — Chaonei No. 81

Daniel Case CC BY-SA 3.0 / Wikimedia Commons


Στην είσοδο του Chaonei No. 81 υπάρχει μια ειδοποίηση που δηλώνει ότι δεν υπάρχουν φαντάσματα στο ακίνητο. Αλλά ο θρύλος λέει το αντίθετο.

Μία από τις πιο συνηθισμένες ιστορίες είναι για την γυναίκα ενός κυβερνητικού αξιωματούχου, η οποία αυτοκτόνησε στο σπίτι τους, αφού αυτός την εγκατέλειψε κατά τη διάρκεια του Κομμουνιστικού πολέμου. Λέγεται ότι τώρα το πνεύμα της στοιχειώνει το σπίτι.

Μια άλλη εκδοχή του μύθου λέει ότι το σπίτι ήταν στην πραγματικότητα ιδιοκτησία ενός Βρετανού ιερέα, ο οποίος σκόπευε να χτίσει μια εκκλησία, αλλά εξαφανίστηκε ανεξήγητα πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Υπάρχει επίσης το περιστατικο των τριών μεθυσμένων οικοδόμων που εξαφανίστηκαν στο ακίνητο, σύμφωνα με τη Vintage News. Οι τρεις εργαζόμενοι ήταν στην πραγματικότητα στο διπλανό κτήριο, όταν αποφάσισαν να σπάσουν τον τοίχο που χώριζε το κτήριο τους από το σπίτι του Chaonei. Δεν βρέθηκαν ποτέ.

4) Kalimpong, Ινδία — Morgan House

Photo credit should read DIPTENDU DUTTA/AFP via Getty Images


Το σπίτι των Morgan κάποτε κάποτε κατοικούταν από τον κύριο και την κυρία Morgan, οι οποίοι μετακόμισαν εκεί λίγο μετά τον γάμο τους.

Ο θρύλος λέει ότι ο κος. Morgan συνήθιζε να βασανίζει και να κακοποιεί τη σύζυγό του, οδηγώντας την έτσι στην κατάθλιψη. Λίγα χρόνια μετά η κα Morgan πέθανε και ο σύζυγός της εγκατέλειψε το σπίτι.

Για δεκαετίες, το σπίτι βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση, μέχρι τη στιγμή που η ινδική κυβέρνηση το πήρε στην ιδιοκτησία της. Τώρα λειτουργεί κανονικά, ως ξενοδοχείο, παρόλο που οι ένοικοι αναφέρουν την ακρόαση γυναικείας φωνής (πιθανόν της κυρίας Morgan) να υποφέρει από τα βασανιστήρια και θορύβους που μοιάζουν με χτυπήματα.

5) Victoria, Αυστραλία – Ararat, Άσυλο Aradale

@msjessicaredrabbit


Θα μπορούσε να το περιγράψει κανείς ως «χωριό μέσα σε ένα χωριό», το Aradale Asylum είναι ένα τεράστιο συγκρότημα που άνοιξε το 1867. Εκτιμήθηκε ότι πάνω από 13.000 άνθρωποι πέθαναν εκεί και όχι πάντα λόγω φυσικών αιτίων. Περιηγήσεις στην περιοχή αναφέρουν το φάντασμα της νοσοκόμας Kerry που υποτίθεται ότι στοιχειώνει την πτέρυγα των γυναικών.

Οι επισκέπτες έχουν μοιράσει τα παράξενα βιώματά τους εκεί, αγγίγματα, απότομες πτώσεις θερμοκρασίας, τρεχούμενο νερό να ακούγεται μέσα από τους τοίχους χωρίς προφανή λόγο και δυνατά χτυπήματα από τμήματα του κτιρίου που είναι απρόσιτα.

6) Rajasthan, Ινδία – Bhangarh Fort

📷@anushree.1101


Το Bhangarh Fort ήταν μια μικρή πόλη αποτελούμενη από ναούς, πύλες και παλάτια, στους πρόποδες ενός βουνού, πριν εγκαταλειφθεί, γύρω στο 1783. Υπάρχουν δύο ιστορίες που εξηγούν την τύχη του Bhangarh: μια κατάρα από έναν ιερέα/προφήτη που απαγόρευσε το ύψος των κτιρίων να είναι μεγαλύτερο από το δικό του. Κι αυτό γιατί όταν η σκιά ενός κτιρίου θα κάλυπτε το σπίτι του, λέγεται ότι καταριόταν ολόκληρη την πόλη. Μια άλλη ιστορία είναι ένας μάγος που ήταν ερωτευμένος με την πριγκίπισσα του Bhangarh. Όταν η πριγκίπισσα απέφυγε το ξόρκι του, με σκοπό να την κάνει να τον ερωτευτεί, τότε αυτός καταράστηκε ολόκληρη την πόλη.

Σήμερα, λέγεται ότι οποιοσδήποτε μπαίνει στην πόλη τη νύχτα δεν θα βγει ποτέ ξανά και ότι η παραφυσική δραστηριότητα είναι συγκεντρωμένη γύρω από το Haveli Dancers House και το Jauhari Bazar.

7) Pennsylvania, ΗΠΑ – Eastern State Penitentiary

📷@k_ney3li


Το Eastern State Penitentiary κατέχει μια θέση στα περισσότερα παραφυσικά προγράμματα και έχουν σημειωθεί αμέτρητες παραφυσικές αναφορές από τους επισκέπτες. Οι προηγούμενοι κρατούμενοι ήταν υποχρεωμένοι να φορούν σάκους πάνω από τα κεφάλια τους από τους φύλακες, αρκετοί εκ των οποίων μπήκαν στην απομόνωση. Γεγονός που θεωρείται ότι είχε οδηγήσει τους περισσότερους από τους κρατουμένους να χάσουν τα λογικά τους.

Κάποιοι επισκέπτες έχουν ακούσει να κλάματα από τα κελιά και ισχυρίζονται πως έχουν δει φαντάσματα φυλακισμένων, που ακόμα φορούν σάκους πάνω από τα κεφάλια τους.

8) Edinburgh, Ηνωμένο Βασίλειο – Mary Kings Close

📷@bennett05p


Κάτω από την Παλιά Πόλη του Εδιμβούργου υπάρχει ένα σύμπλεγμα μικρών σηράγγων και σοκακίων όπου οι έμποροι θα μπορούσαν να πουλήσουν τα εμπορεύματά τους εδώ για τους ανθρώπους της Παλιά Πόλης, το 1600. Όντας τόσο στενά και γεμάτα κόσμο, όταν η πανούκλα ήρθε στο Εδιμβούργο, επηρεάστηκε ιδιαίτερα η συγκεκριμένη περιοχή. Αφού εγκαταλείφθηκε, σφραγίστηκε από το κοινό τον 18ο αιώνα και ξεκίνησαν οι ιστορίες για στοιχεία.

Σήμερα το Close μπορεί να επισκεφθεί κανείς μόνο με ξεναγό. Ένας ξεναγός έχει αναφέρει δεκάδες περιπτώσεις όπου οι τουρίστες έχουν αισθανθεί αδιαθεσία, ένα χέρι που τους αρπάζει, ή ξαφνικά ρίγη. Ο ίδιος άνθρωπος εξομολογήθηκε και μια ακόμη περίπτωση ενός νομίσματος/ μικρού μεταλλικού αντικειμένου που πετάχτηκε επάνω του, καθώς έφευγε από ένα δωμάτιο.

Αυτά ήταν μερικά από πιο στοιχειωμένα μέρη παγκοσμίως, βέβαια και η Ελλάδα έχει πάρα πολλά μέρη τέτοιου “σκοτεινού” ενδιαφέροντος, τα οποία θα αναλύσουμε σε κάποιο από τα επόμενά μας άρθρα.

Να έχετε ένα όμορφο και ασφαλές βράδυ…