Διαβάστε στο “Σαν Σήμερα” της Παρασκευής

Διαβάστε στο “Σαν Σήμερα” της Παρασκευής

1902: Ιδρύεται η Ρεάλ Μαδρίτης από μία ομάδα ποδοσφαιρόφιλων, με επικεφαλής τον Χουάν Παντρός.

1933: Ο απόστρατος Νικόλαος Πλαστήρας επιχειρεί αιματηρό πραξικόπημα στην Αθήνα, με τουλάχιστον 13 νεκρούς και πολλούς τραυματίες αθώους πολίτες, που θα αποτύχει παταγωδώς. Την επομένη οι πρωταίτιοι συλλαμβάνονται -πλην του Πλαστήρα, ο οποίος θα διαφύγει τελικά στη Γαλλία.

1964: Ο πυγμάχος και παγκόσμιος πρωταθλητής, Κάσιους Κλέι, ασπάζεται το Μωαμεθανισμό και αλλάζει το όνομά του σε Μοχάμεντ Άλι.

1994: Πεθαίνει στο νοσοκομείο «Μεμόριαλ» της Νέας Υόρκης η Μελίνα Μερκούρη μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο. Υπήρξε ηθοποιός παγκόσμιας φήμης, θερμή αγωνίστρια της δημοκρατίας και υπουργός Πολιτισμού σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, η απριλιανή Χούντα της αφαίρεσε την ελληνική ιθαγένεια εξαιτίας της αντιστασιακής της δράσης. Κηδεύτηκε με τιμές πρωθυπουργού, ενώ εκατομμύρια λαού την συνόδεψαν στην τελευταία της κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

1996: Ως μοναδικό ελληνικό προϊόν αναγνωρίζει τη φέτα η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ δίνει στη Δανία προθεσμία πέντε ετών για να μετονομάσει το τυρί που πουλάει ως φέτα.

2004: Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Χρυσοπηγή Δεβετζή με άλμα στα 14,73 μέτρα κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν γυναικών στο 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, στη Βουδαπέστη.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *