Δείτε τι έγινε σαν σήμερα, 28 Μαρτίου

Δείτε τι έγινε σαν σήμερα, 28 Μαρτίου

845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να αποχωρήσουν, ο βασιλιάς των Φράγκων, Κάρολος ο Φαλακρός, τους δίδει τρεις τόνους ασήμι, ποσό κολοσσιαίο για την εποχή.

1854: Γαλλία, Αγγλία και Οθωμανική Αυτοκρατορία κηρύσσουν τον πόλεμο στη Ρωσία (Κριμαϊκός Πόλεμος).

1930: Στην Τουρκία, οι πόλεις Κωνσταντινούπολη και Άνγκορα μετονομάζονται σε Ιστανμπούλ και Άνκαρα (Αγκυρα) από τους Τούρκους εθνικιστές.

1969: Ο Γιώργος Σεφέρης στηλιτεύει τη χούντα με την περίφημη δήλωσή του στο ραδιόφωνο του BBC. Γι αυτό το λόγο του αφαιρέθηκε ο τίτλος του πρέσβη επί τιμή, καθώς και το δικαίωμα χρήσης διπλωματικού διαβατηρίου.

1969: Στο Λονδίνο, ο Ρίνγκο Σταρ ανακοινώνει ότι οι Beatles δεν πρόκειται να πραγματοποιήσουν άλλες ζωντανές εμφανίσεις.

1979: Πυρηνικό ατύχημα στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ. Παύει να λειτουργεί μία αντλία στο σύστημα ψύχρανσης του αντιδραστήρα, στο Three Mile Island, με αποτέλεσμα να εξατμιστεί μέρος του μολυσμένου νερού, προκαλώντας έτσι το σοβαρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία των ΗΠΑ.

2005: Σεισμός 8,7 ρίχτερ χτυπά την Ινδονησία, στη βόρεια Σουμάτρα, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.

Πηγή: newsbeast.gr

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *