Μια σειρά για “κάψιμο” και δύο ταινίες διαφορετικού είδους

Μια σειρά για “κάψιμο” και δύο ταινίες διαφορετικού είδους

Ήρθε η αγαπημένη σας λοιπόν στιγμή της εβδομάδας (μπορεί και όχι, προχωράμε) να σας προτείνω ταινίες και σειρές προς τέρψιν των οφθαλμών αλλά και του πνεύματος σας. Ξεκινάμε, επιβιβαστείτε.

Vikings (2013-..)


Σε όσους το έχω προτείνει είναι αρνητικοί λόγω της αρνητικής εξέλιξης του Game of Thrones. Στην πραγματικότητα όμως οι δύο αυτές σειρές δεν έχουν καμία σχέση πέρα από τα καταπληκτικά τοπία στα οποία έχουν γυριστεί.

Η ιστορία ξεκινά με το Ράγκναρ Λόθμπροκ, έναν αγρότη και την οικογένεια του και δείχνει πως τα πράγματα αλλάζουν για όλους μας από στιγμή σε στιγμή. Όλοι οι χαρακτήρες έχουν τόσο θετικά όσο και αρνητικά στοιχεία, με το καλό και το κακό να είναι έννοιες πολλές φορές αλληλοσυμπληρώμενες.

Οι λάτρεις των σειρών εποχής θα τη λατρέψουν αλλά το γεγονός αυτό δεν περιορίζει το κοινό της. Πρόκειται για μια καλογυρισμένη σειρά με πολλές μάχες, ίντριγκες και με τα “πισώπλατα μαχαιρώματα” να είναι καθημερινό φαινόμενο. Τίποτα στη σειρά δεν είναι δεδομένο ακόμη κι όταν όλα φαίνονται έτσι.

Η σειρά βρίσκεται στην έκτη σεζόν στην οποία έχουν ήδη βγει τα 10 πρώτα επεισόδια και αναμένουμε ημερομηνία προβολής για τα υπόλοιπα 10-12.

Zohan (2008)

Μια ανάλαφρη κωμωδία είναι ο,τι πρέπει για την περίσταση της καραντίνας και του εγκλεισμού στο σπίτι. Το γέλιο που χρειαζόμαστε αυτή την περίοδο μας το προσφέρει απλόχερα το “Zohan”.

Η ταινία αναφέρεται σε έναν τρομερό μυστικό πράκτορα της Μοσάντ (μυστική υπηρεσία του Ισραήλ) που έχει βαρεθεί να σκοτώνει και να βρίσκεται σε μάχες. Αποφασίζει λοιπόν να ακολουθήσει το παιδικό του όνειρο, να πάει στις ΗΠΑ και να γίνει κομμωτής (ναι καλά ακούσατε). Βέβαια το παρελθόν του δε θα τον αφήσει ήσυχο τόσο εύκολα και σύντομα θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπος με αυτό.

Μια πολύ ευχάριστη ταινία που παράλληλα κρύβει πολλά αντιπολεμικά μηνύματα σχετικά με τη διαμάχη Ισραήλ – Παλαιστίνης (πιο σωστά την επίθεση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη), είναι ο,τι πρέπει για να ξεφύγουμε από το κλίμα των ημερών.

The platform (2019)

Περνώντας σε ένα άλλο είδος ταινίας, είδα πρόσφατα την “Πλατφόρμα”. Πρόκειται για μια φυλακή σε κατακόρυφη μορφή με δύο κρατούμενος ανά επίπεδο και μόνο μια πλατφόρμα φαγητού που περνάει από όλα τα επίπεδα.

Εν ολίγοις, οι έγκλειστοι στα πιο κάτω επίπεδα τρώνε τα αποφάγια των από πάνω τους και από ένα σημείο και κάτω δεν έχουν καθόλου φαγητό. Η ταινία αποτυπώνει πολύ καλά την απόγνωση που μπορεί να προκαλέσει η έλλειψη φαγητού καθώς και την αδιαφορία των ευνοημένων για τους υπόλοιπους. Μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια: οι φυλακισμένοι αλλάζουν επίπεδο κάθε μήνα.

Ταινία με πολλά κοινωνικά μηνύματα καθώς η φυλακή ουσιαστικά αντιπροσωπεύει τον τρόπο που λειτουργεί ο καπιταλισμός. Must watch!

Άντε και καλή απόλαυση φίλες και φίλοι!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *