Διαβάστε τι έγινε σαν σήμερα, 20 Απριλίου

Διαβάστε τι έγινε σαν σήμερα, 20 Απριλίου

1841: Κυκλοφορεί το βιβλίο του Έντγκαρ Άλαν Πόε, «Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ», που θεωρείται το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα στην ιστορία της λογοτεχνίας.

1862: Ολοκληρώνεται η πρώτη δοκιμή παστερίωσης φρέσκου γάλακτος από τους Γάλλους επιστήμονες, Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.

1902: Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.

1926: Ιδρύεται ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών (ΠΑΟΚ), από Κωνσταντινουπολίτες πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη.

1941: Υπογράφεται στο Βοτονόσι Μετσόβου το πρωτόκολλο συνθηκολόγησης του Ελληνικού Στρατού ανάμεσα στον υποστράτηγο Γεώργιο Τσολάκογλου, διοικητή του ΤΣΔΜ (Τομέας Στρατιάς Δυτικής Μακεδονίας) και τον ταξίαρχο Ζεπ Ντίτριχ των γερμανικών δυνάμεων εισβολής.

1941: Ο βουλγαρικός στρατός εισέρχεται στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

1989: Ο Ανδρέας Παπανδρέου, στη διάρκεια συγκέντρωσης στο Περιστέρι, αναφωνεί το περίφημο «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα».

1999: Δεκατρείς μαθητές σκοτώνονται στο Λύκειο Κόλουμπαϊν των ΗΠΑ, όταν δύο συμμαθητές τους ανοίγουν πυρ με αυτόματα και χειροβομβίδες.

2000: O Παναθηναϊκός νικά στον τελικό της Euroleague τη Μακάμπι με 73-67, στη Θεσσαλονίκη, και στέφεται για δεύτερη φορά πρωταθλητής Ευρώπης.

2010: Μια μεγάλη έκρηξη στην πλατφόρμα πετρελαίου «Deep Horizon» στον Κόλπο του Μεξικού προκαλεί τεράστια διαρροή που κρατά πέντε μήνες., προκαλώντας μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές στον κόσμο.

2013: Σεισμός 6,6 Ρίχτερ χτυπά την επαρχεία Σιτσουάν της Κίνας, με αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από 150 άνθρωποι και να τραυματιστούν χιλιάδες.

2015: Με παρόντες στο δικαστήριο 44 κατηγορούμενους, από τους 69, εκφωνήθηκε και ξεκίνησε η διαδικασία, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Δεν προσήλθαν στο δικαστήριο ο αρχηγός της οργάνωσης και η πλειονότητα των κατηγορουμένων βουλευτών.

Πηγή: newsbeast.gr

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *