12 πράγματα για τη ζωή του Frank Sinatra που ίσως δεν γνωρίζαμε!

12 πράγματα για τη ζωή του  Frank Sinatra που ίσως δεν γνωρίζαμε!

Ο Frank Sinatra, γνωστός και ως “The Voice” και “Ol’ Blue Eyes”, γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1915 και έφυγε από τη ζωή στις 14 Μαϊου του 1998. Ο υπερταλαντούχος καλλιτέχνης άφησε εποχή στον τομέα της μουσικής, καθώς και σε αυτόν της υποκριτικής. Με τη “μεταξένια” φωνή του και τις φοβερές ερμηνείες, έχει συγκλονίσει ανά τα χρόνια, γενιές και γενιές.
Προσωπικά τον θεωρώ από τους καλύτερους και σημαντικότερους τραγουδιστές του 20ου αιώνα γιατί καταφέρνει θεωρώ να ταξιδεύει τον ακροατή στη δικιά του εποχή και βιώματα. Η καλλιτεχνική του κληρονομιά θα παραμείνει επ’απειρον υλικό για μελέτη και έμπνευση για τους νέους καλλιτέχνες. Οι ερμηνείες και τα τραγούδια του έθεσαν βάσεις για τα εξής είδη μουσικής: big band, swing, pop και jazz.

Wikimedia Commons / The Library of Congress

1) Η γέννησή του ήταν αρκετά τραυματική
Ο γιατρός πίστευε ότι το βρέφος δεν είχε επιβιώσει, αφού δεν ανεπνεε και το αγνόησε για να διασφαλίσει την υγεία της μητέρας, Ντόλυ.

Ευτυχώς, η γιαγιά του ήταν επίσης στο δωμάτιο και τον έβαλε αμέσως κάτω από κρύο νερό, το οποίο αναβίωσε το βρέφος. Ο Φρανκ υπέστη επίσης τραυματισμούς από τη λαβίδα, συμπεριλαμβανομένου ενός τρυπημένου τυμπάνου που παρέμεινε έτσι για το υπόλοιπο της ζωής του.

2) Ήταν θύμα bullying
Αυτές οι λαβίδες άφησαν επίσης σημάδια στην αριστερή πλευρά του προσώπου του, κατά μήκος του στόματος και της γνάθου. Αυτό, συμπεριλαμβανομένης της κυστικής ακμής που απέκτησε αργότερα έδωσε στον νεαρό Φρανκ το ψευδώνυμο “Scarface” από τους πιο σκληρούς συνομηλίκους του.

3) Είχε συλληφθεί για μια γυναικα
Το 1938, ο Φρανκ δούλευε ως σερβιτόρος- τραγουδιστής σε ενα bar, το “Rustic Cabin”. Εκεί αντιμετώπισε προβλήματα με το νόμο αφού είχε αναπτύξει σχέσεις με μια γυναίκα που τελικά αποδείχθηκε παντρεμένη. Αρχικά κατηγορήθηκε για «αποπλάνηση», η οποία ισχυρίστηκε ότι την δελέασε με την «υπόσχεση γάμου».

Wikimedia Commons / TV-Radio Mirror

4) Το αρχείο του FBI
Πολύ πριν από τις φήμες για την ανάμειξή του με την μαφία, η τεράστια δημοτικότητά του τράβηξε την προσοχή του J. Edgar Hoover και γέννησε υποψίες σχετικά με τη “κρυφή” δύναμή του, την επιρροή που θα μπορούσε να ασκεί στους “υστερικούς” θαυμαστές του.

Το αρχείο κατηγορεί επίσης τον Φρανκ ότι πλήρωσε 40.000 $ για έναν γιατρό για να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

5) Έκρυβε καλά την κατάθλιψή του
Παρά τον αέρα σιγουριάς που απέπνεε ο Φρανκ στο κοινό του, πολεμούσε κρυφά τους εσωτερικούς “δαίμονες” του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει τουλάχιστον τρεις φορές.

6) Η κόντρα του με τον Μάρλον Μπράντο
Ο Φρανκ ζήλευε τον Μάρλον, αφού του πήρε του τον πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα από τα χέρια του, παρά το γεγονός ότι είχε λιγότερη εμπειρία ως τραγουδιστής. Ανάμεσα στις πολλές διενέξεις τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο Μάρλον τον χλεύαζε, με σκοπό να ξεχάσει τα λόγια του στη σκηνή όπου ο χαρακτήρας του Φρανκ έτρωγε ένα cheesecake, γνωρίζοντας πόσο μισούσε ο τραγουδιστής το συγκεκριμένο γλυκό, έτσι τον ανάγκαζε να τρώει σε κάθε γύρισμα, έως ότου να μην αισθάνεται καλά να συνεχίσει.

Wikimedia Commons / Library of Congress

7) Το όνομα του έχει φτάσει έως το διάστημα
Ο συγκεκριμένος κομήτης ανακαλύφθηκε από τον Βέλγο αστρονόμο Eric Walter Elst το 1989 και ονομάστηκε επίσημα «7934 Sinatra».

8) Είχε δικιά του σάλτσα ζυμαρικών
Χρησιμοποιώντας τη συνταγή που του είχε δώσει η μητέρα του, τα ράφια των σούπερ μάρκετ γέμισαν με την σάλτσα του Frank το 1990, με το όνομα Artanis (το επώνυμό του γραμμένο ανάποδα). Όμως το εγχείρημα του αυτό δεν απέδωσε καρπούς και απέτυχε πολύ γρήγορα.

9) Το ντουέτο που έμεινε στην ιστορία
Το 1967, η έκδοση του “Something Stupid” έγινε το πρώτο (και παραμένει το μόνο) ντουέτο πατέρα-κόρης που έφτασε ποτέ στο νούμερο ένα σημείο στα Billboard Hot 100 charts.

Wikimedia Commons / ABC Television

10) Τα αντικείμενα με τα οποία τον έθαψαν
Σύμφωνα με ένα βιβλίο που ρίχνει μια πιο προσεκτική ματιά στους θανάτους διασημοτήτων, τα αγαπητά άτομα του Φρανκ του έδωσαν τα τελευταία του δώρα στην κηδεία του, όπως μπέρμπον, τσιγάρα, ένα ρολό με δεκάρες (για να μπορεί να  καλεσει τους φίλους και τους συγγενείς του από τον παράδεισο), σκυλοτροφή για να μπορεί να ταΐσει τα αδέσποτα σκυλιά του παραδεισου και την αγαπημένη του καραμέλα “Tootsie Rolls”.

11) Το ποτό του
Όπως ο Τζέιμς Μποντ έχει το χαρακτηριστικό μαρτίνι του, έτσι και ο Φράνκ είχε το δικό του ποτό, ένα μείγμα από τέσσερα παγάκια, ουίσκι Jack Daniel’s και λίγο νερό. “Αυτό είναι το ποτό των gentlemen”, είπε κάποτε.

12) “The Summit”
Μαζί με τους φίλους του, Dean Martin, Sammy Davis Jr., Joey Bishop και  Peter Lawford, ηγήθηκε της κλίκας του Βέγκας, γνωστή ως Rat Pack. Το όνομα επινοήθηκε από την ηθοποιό Lauren Bacall, χρόνια νωρίτερα για να περιγράψει μια παρέα του Χόλιγουντ που περιλάμβανε τον τότε σύζυγό της Humphrey Bogart και τον Frank Sinatra. Παρόλο που πήραν το παραπάνω όνομα, ο Dean Martin και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες στην πραγματικότητα αναφέρθηκαν με διαφορετικό όνομα, “The Summit” παίζοντας σε μια συνάντηση κορυφής του 1960 στο Παρίσι μεταξύ κορυφαίων παγκόσμιων ηγετών.

https://youtu.be/PvY8o1UYw6s

Μερικά από τα αγαπημένα μου τραγούδια του Frank…

https://youtu.be/jG6wvF_1g_o

https://youtu.be/xafBWOxqssg

https://youtu.be/HrRhKIb-Zlc

“The big lesson in life, baby, is never be scared of anyone or anything…”

… κυρίες και κύριοι ο Frank Sinatra!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *