Αν υπήρχε ευθιξία, θα είχαμε ήδη παραίτηση

Αν υπήρχε ευθιξία, θα είχαμε ήδη παραίτηση

Σήμερα έγινε γνωστό πως ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, Δημήτρης Κουκούτσης, καταδικάζεται σε 6ετη φυλάκιση ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της χρυσής αυγής.

Ο Κουκούτσης αποτελούσε σημαντικό εταίρο του δημάρχου της πόλης μας, κ. Βασιλόπουλου. Για τη στήριξη του στο δήμαρχο και την εξασφάλιση της απαραίτητης πλειοψηφίας επιβραβεύθηκε με τη σημαντική θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ.

Ας μη λησμονούμε που η στήριξη του εν λόγω κυρίου στο δεύτερο γύρο των εκλογών αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους της εκλογής Βασιλόπουλου.

Η συμπεριφορά ενός πρώην βουλευτή με την επίσημα χαρακτηρισμένη ως εγκληματική οργάνωση στα δημοτικά συμβούλια ήταν η αναμενόμενη. Ύβρεις, τραμπουκισμοί και λεκτικές επιθέσεις σε όποιον τολμούσε να του πει κάτι που του θύμιζε το πολιτικό παρελθόν του, το οποίο για κάποιο λόγο ήθελε να διαγράψει. Ποιος ξέρει, ίσως αυτός ο λόγος να ήταν ότι εκκρεμούσε η δική του για το ρόλο του στη χρυσή αυγή

Εδώ έγκειται και το πιο ανησυχητικό στοιχείο απ’όλα. Ο δήμαρχος της πόλης μας επέλεξε να συνεργαστεί με έναν υπόδικο τότε, καταδικασμένο σήμερα, άνθρωπο. Προφανώς είχαμε συνεχείς επικλήσεις στο τεκμήριο της αθωότητας εκ μέρους της δημοτικής πλειοψηφίας, στο πλαίσιο δεν είναι εγκληματίας αφού δεν έχει τελειώσει η δική και δεν έχει παρθεί απόφαση.

Προφανώς, κάνεις δεν μπορούσε να χαρακτηρίσει ως ένοχο, πριν το πέρας της δικής, τον Κουκούτση. Πώς όμως ένας δήμαρχος (υποψήφιος ακόμη) συνεργάζεται με κάποιον που εκκρεμεί εις βάρος του μια τόσο βαριά κατηγορία ; Χάνονται οι ηθικές αξίες μπροστά στο δέλεαρ της “καρέκλας”; Δεν υπήρχαν ποτέ; Ρητορικά ερωτήματα που δεν μπορεί να απαντήσει κάποιος πλην του ιδίου.

Η στάση του και η συνεχής υποστήριξή του προς την επιλογή του συγκεκριμένου ατόμου από την παράταξη του κ. Βασιλόπουλου και της κ. Αλειφέρη (Αλήθεια γιατί δεν έβαλαν μαζί υποψηφιότητα; απλό προσωπικό ερώτημα παρουσιάζω) τον αφήνουν ακόμη πιο έκθετο στα μάτια του κόσμου.

Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της πόλης μας έκαναν συνεχείς νύξεις για αυτή τη λίαν επιεικώς “περίεργη” συνεργασία. Οι απαντήσεις προς αυτές τις αναφορές ήταν πάντα επιθετικές και μάλιστα έκαναν λόγο για ανήθικο πόλεμο προς το δήμαρχο.

Φτάνουμε λοιπόν στη στιγμή που ο Κουκούτσης κρίνεται ένοχος από την ελληνική δικαιοσύνη. Όλοι θα περίμεναν μια ειλικρινή συγγνώμη του Βασιλόπουλου από τους πολίτες της Καλαμάτας για το γεγονός ότι συμμετείχε στις αποφάσεις για την πόλη μας και μάλιστα από σημαντικές θέσεις, ένα μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Κάποιοι πιο ρομαντικοί ίσως περιμέναμε την παραίτηση του δημάρχου, σε μια ένδειξη του τεράστιου λάθους του.

Κι όμως ο δήμαρχος με ανακοίνωση του μίλησε για θρίαμβο της δημοκρατίας και κάλεσε τον Κουκούτση σε παραίτηση. Δε βρήκε καν το θάρρος να τον απομακρύνει αυτός.

Όσον αφορά ενδεχόμενη συγγνώμη: παραμένει λέξη άγνωστη όπως άγνωστοι παραμένουν και οι λόγοι που ο Βασιλόπουλος προχώρησε σε αυτή τη συνεργασία εξ’αρχής. Φαίνεται τελικά πως μπροστά σε ενδεχόμενη θέση εξουσίας κάποιοι δε λογαριάζουν ούτε ηθικές αξίες, ούτε τίποτα και δε διστάζουν να συμπλέουν με οποιονδήποτε.

Συνοψίζοντας, η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Ο δήμαρχος ήξερε από την αρχή ότι ο Κουκούτσης έχει εις βάρος του καταδίκη ως εγκληματίας, η οποία αποδείχθηκε κιόλας και για το λόγο αυτό φυλακίζεται. Ένας εγκληματίας λοιπόν έπαιρνε αποφάσεις για εμάς εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, καθώς βρισκόταν σε θέσεις εξουσίας. Αν υπάρχει ίχνος ηθικής αξίας στο δήμαρχο, η παραίτηση του μαζί με μια τεράστια συγγνώμη στους πολίτες της Καλαμάτας, θα έπρεπε να έχουν ήδη ανακοινωθεί. Τίποτα από αυτά δε συνέβη και όλα συνεχίζουν κανονικά στο δήμο.

Μια τεράστια ντροπή πλανάται πάνω από την πόλη..

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *