Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 10 Νοεμβρίου

Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 10 Νοεμβρίου

1836: Ο βασιλιάς των Ελλήνων Όθων νυμφεύεται την κόρη του μεγάλου δούκα του Ολδεμβούργου Μαρία, η οποία θα πάρει το όνομα Αμαλία.

1885: Στη Γερμανία, ο Γκότλιμπ Ντάιμλερ, που αργότερα θα ιδρύσει τη Mercedes, κατασκευάζει την πρώτη μοτοσικλέτα (264 κ.εκ. – μέγιστη ταχύτητα 12 χλμ./ώρα). Την οδηγεί ο γιος του Πάουλ.

1918: Ιδρύεται στην Ελλάδα το «Σοσιαλιστικόν Εργατικόν Κόμμα της Ελλάδος», το ΣΕΚΕ.

1940: Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ γίνεται μυστικός πράκτορας και πληροφοριοδότης του FBI. Παρέχει πληροφορίες στον Εντγκαρ Χούβερ για κομμουνιστές καλλιτέχνες του Χόλιγουντ.

1945: Ο κομμουνιστής Εμβέρ Χότζα αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της Αλβανίας.

1949: Ο ΟΤΕ αποκτά τον πρώτο του συνδρομητή.

1983: Ο Μπιλ Γκέιτς παρουσιάζει τα Windows 1.0.

1997: Στην Ελλάδα, αρχίζει τη λειτουργία της η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ο σεβασμός και η προστασία της αξιοπρέπειας, της ιδιωτικής ζωής και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας αποτελούν θεμελιώδη και πρωταρχική επιδίωξη κάθε δημοκρατικής κοινωνίας. Πρώτος Πρόεδρος της Αρχής διετέλεσε ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Δαφέρμος, γι’ αυτό και τα πρώτα χρόνια η Αρχή ήταν γνωστή και με την ονομασία «Επιτροπή Δαφέρμου», ενώ από 4 Μαρτίου 2003 τη θέση του Προέδρου κατείχε ο Δημήτριος Γουργουράκης, επίσης επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου. Από το 2007 και μετά τη θέση του προέδρου της ΑΠΔΠΧ κατέχει ο Πέτρος Χριστόφορος, επίτιμος Σύμβουλος της Επικρατείας.

Newsbeast

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *