Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 29 Δεκεμβρίου

Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 29 Δεκεμβρίου

1845: Το Τέξας γίνεται η 28η Πολιτεία των ΗΠΑ

1891: Ο Τόμας Έντισον παίρνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ασύρματο ραδιόφωνο

1944: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Μάχη της Βουδαπέστης: Αρχίζει η πολιορκία της πόλης, όταν ο Κόκκινος Στρατός και ο στρατός της Ρουμανίας περικυκλώνουν τις γερμανικές και ουγγρικές δυνάμεις. Θα λήξει στις 13 Φεβρουαρίου 1945 με την άνευ όρων παράδοση της πόλης στους σοβιετικούς.

1951: Η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοινώνει ότι άρχισε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση ατομικής ενέργειας.

1952: Κυκλοφορεί στις ΗΠΑ το πρώτο βοήθημα ακοής, που βασίζεται σε έναν κρυσταλλικό πολλαπλασιαστή (τρανζίστορ).

1953: Καθιερώνονται στην Ελλάδα το κιλό αντί της οκάς και το μέτρο αντί του πήχη

1964: Έπειτα από ανακρίσεις 19 μηνών, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών παραπέμπει για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη τους Γκοτζαμάνη και Εμμανουηλίδη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και τους Γιοσμά και Καπελώνη για ηθική αυτουργία. Οι αξιωματικοί της Χωροφυλακής παραπέμπονται για παράβαση καθήκοντος.

1987: Ο σοβιετικός κοσμοναύτης Γιούρι Ρομανένκο σπάει το ρεκόρ συνεχούς παραμονής στο διάστημα με 326 ημέρες, 11 ώρες και 40 λεπτά, όταν το διατημόπλοιό του ακουμπά στη γη.

2008: Ο Ιωσήφ Στάλιν ψηφίζεται τρίτη δημοφιλέστερη ιστορική φυσιογνωμία της Ρωσίας. Πρώτος ο Αλέξανδρος Νιέφσκι και δεύτερος ο Πιοτρ Στολίπιν.

2013: Ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι, καθώς κάνει σκι στις γαλλικές Άλπεις, στο θέρετρο του Μεριμπέλ. Ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 διακομίζεται σε νοσοκομείο της περιοχής.

2014: Συνεχίζεται υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες η επιχείρηση διάσωσης του «Norman Atlantic». Συνολικά είχαν διασωθεί -μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Δεκεμβρίου- 211 άτομα σε σύνολο 478 επιβαινόντων (55 άτομα πλήρωμα).

newsbeast

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *