10 από τα πιο περίεργα μέρη στη Γη [Μέρος 2ο]

10 από τα πιο περίεργα μέρη στη Γη [Μέρος 2ο]


Ο πλανήτης μας είναι γεμάτος αμέτρητα αλλόκοτα, αλλά συνάμα, πανέμορφα μέρη.
Επειδή λοιπόν μια λίστα δεν μπορεί να χωρέσει όλες αυτές τις ομορφιές, σας ετοίμασα μια ακόμη λίστα με ακόμη 10 από τα πιο περίεργα μέρη στον πλανήτη μας. [Μέρος 1ο]

Παίρνουμε ιδέες για την μετά κορονοϊού εποχή… ✈️🌍 …προς το παρόν ας ταξιδέψουν μόνο τα μάτια μας.

1) Zhangye Danxia: Gansu, Κίνα

Getty images

Κι όμως είναι πραγματικό… Αυτά τα ριγέ, πολύχρωμα  βουνά είναι η απάντηση της Μητέρας Φύσης στο Photoshop. Το αποτέλεσμα οφείλετε στα μεγάλα αποθέματα κόκκινου ψαμμίτη και ορυκτών που συσσωρεύονται για περισσότερα από 20 εκατομμύρια χρόνια στο Danxia Landform Geological Park της Κίνας, προκαλώντας αυτές το σουρεαλιστικό εφέ χρωματικών διαβαθμίσεων/στρώσεων.

2) Παγωμένα σπήλαια Mendenhall: Juneau, Αλάσκα

Nerd’s Travel
Mendenhall Ice Caves – The Fragile Wonders of Alaska

Οι συγκεκριμένες σπηλιές, με αυτά τα μαγικά μπλε χρώματα τριγύρω, βρίσκονται μέσα στο παγόβουνο/παγετώνα Mendenhall του Juneau δεν είναι και τόσο εύκολα προσβάσιμες. Όσοι από εμάς θελήσουμε να τις δούμε αυτοπροσώπως πρέπει πρώτα να διασχίσουμε με καγιάκ τον παγετώνα και στη συνέχεια να κάνουμε ορειβασία στον πάγο για να καταφέρουμε να φτάσουμε. Όταν όμως ακούσεις/διαβάσεις ιστορίες ή δεις φωτογραφίες ή ακόμη το επισκεφτείς ο ίδιος, το αποτέλεσμα σίγουρα σε αποζημιώνει για αυτά που πέρασες μέχρι εκεί.

3) Παραθαλάσσιο πάρκο Hitachi: Hitachinaka, Ibaraki, Ιαπωνία

Tech and Facts
Hitachi Seaside Park, Japan | Tech and Facts

Το Hitachi Seaside Park είναι ένας λόφος γεμάτος χλωρίδα στην Ιαπωνία και θα μπορούσε εύκολα κάνεις να το περάσει για ένα τοπίο βγαλμένο από τα παραμύθια του Dr. Seuss. Το πάρκο είναι γεμάτο με φυτά kochia που γίνονται έντονα κόκκινα τους φθινοπωρινούς μήνες.

4) Cenotes: Χερσόνησος Yucatán, Μεξικό

Journey Mexico
Cenotes In Mexico: The Natural Wonders Of The Maya World

Οι αναμφισβήτητα υπέροχες παραλίες του Μεξικού είναι πολλές, αλλά μια πιο μοναδική εμπειρία σας περιμένει υπόγεια. Η χερσόνησος Yucatán κρύβει πολλά cenotes, δηλαδή φυσικές τρύπες, σαν υπόγειες παραλίες, που προκαλούνται από καταρρέοντα ασβεστόλιθο. Το δροσερό νερό είναι αρκετά καθαρό για να μπορέσει κανείς να δει τα ψάρια που κολυμπούν τριγύρω του, και τα κρεμαστά αμπέλια και οι βραχώδεις τοίχοι σε κάνουν να νιώσεις ένα με τη φύση.

5) Trolltunga: Hordaland, Νορβηγία

Visit Norway
Hiking to Trolltunga | Distance, practical tips, weather report

Το Trolltunga, το οποίο μεταφράζεται σε “Troll’s Tongue” (η γλώσσα του ξωτικού), αποτελεί ένα από τα πολλά παραδείγματα περίεργου και συνάμα όμορφου φυσικού τοπίου της Νορβηγίας. Ο προεξέχων βράχος βρίσκεται περίπου 2.300 μέτρα πάνω από τη λίμνη Ringedalsvatnet, προκαλώντας τους ταξιδιώτες να καθίσουν στην άκρη του, να ατενίσουν την απέραντη φυσική ομορφιά της περιοχής, αλλά και να ποζάρουν για μια μοναδική φωτογραφία.

6) Σπήλαια Glowworm: Waitomo, Νέα Ζηλανδία

Atlas Obscura
Waitomo Glowworm Caves – Waitomo, New Zealand – Atlas Obscura

Αυτά τα σπήλαια στη Νέα Ζηλανδία καταφέρνουν να κάνουν ακόμη και τα σκουλήκια να φαίνονται όμορφα. Οι σπηλιές Waitomo φιλοξενούν χιλιάδες προνύμφες βιοφωταύγειας που αφήνουν μακρές χορδές βλέννας (ακούγεται αηδιαστικό, όμως φαίνεται εκθαμβωτικο) οι οποίες δημιουργούν ένα εφέ λάμψης, σαν να αντικρίζεις έναν υπόγειο Γαλαξία.

7) Ηφαίστειο Kawah Injen: Java, Ινδονησία

Viator
2-Day Private Bali Tour: Kawah Ijen Adventure from Denpasar

Το ηφαίστειο Kawah Injen της Ινδονησίας αποτελεί ένα τρομακτικό και εντυπωσιακό θέαμα.

Η κορυφή Java έχει τεράστιες ποσότητες θειικών αερίων που φτάνουν σε θερμοκρασίες άνω των 1.000 βαθμών Φαρενάιτ οι οποίες καίγονται καθώς διαρρέουν τις ρωγμές και έρχονται σε επαφή με τον αέρα. Τα αέρια μερικές φορές συμπυκνώνονται σε μορφή υγρού θείου, το οποίο στη συνέχεια παίρνει μια μαγική απόχρωση του μπλε και ρέει κάτω από το ηφαίστειο σαν λάβα.

8) Μνημείο Buzludzha: Βουλγαρία

Χτισμένο από το βουλγαρικό κομμουνιστικό καθεστώς προς το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, το Μνημείο Buzludzha είναι ένα σουρεαλιστικό κειμήλιο άλλης εποχής.

Πριν από δεκαετίες, το κτίριο UFO-esque ήταν ο τόπος πολλών κρατικών λειτουργιών, με αφίσες Λένιν και Μαρξ και ένα μεγάλο κόκκινο αστέρι στην οροφή. Αν και το μνημείο εγκαταλείφθηκε και έκλεισε τις πόρτες του για το κοινό το 1989, πολλοί εξερευνητές/ταξιδιώτες συνεχίζουν να προσπαθούν να τρυπώσουν για μια ματιά σε εναν άλλο κόσμο.

9) Παραλία Koekohe: South Island, Νέα Ζηλανδία

Θρύλος των Μαορί λέει ότι οι ογκόλιθοι Moeraki που είναι διάσπαρτοι κατά μήκος της παραλίας Koekohe, αποτελούν τα ερείπια ενός μεγάλου ναυαγίου και τους παρομοίαζαν με καλάθια, κολοκύθες και γλυκοπατάτες. Επιστημονικά, οι σφαιρικοί βράχοι είναι το αποτέλεσμα μιας φυσικής διαδικασίας γνωστής ως σκυροδέτησης, όπου οι κόκκοι άμμου και πέτρας συνδυάζονται για να σχηματίσουν αυτές τις μάζες. Φτάνοντας σε διάμετρο έως και έξι πόδια, αυτοί οι ογκόλιθοι κοσμούσαν τη διαβρωμένη ακτογραμμή του Otago κατά μήκος του νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας.

10) Grand Prismatic Spring
Εθνικό πάρκο Yellowstone, Wyoming

Wikipedia
Grand Prismatic Spring – Wikipedia

Όπως λέει και το όνομα της Μεγάλη Πρισματική Πηγή, η συγκεκριμένη πηγή αποτελεί ένα φυσικό θαύμα και εκτός από θερμή πηγή φέρει και αυτή την απόκοσμη πολύχρωμη εμφάνιση.

PandoTrip.com
The Multicolored Hot Grand Prismatic Spring in Yellowstone, USA …

Αυτό το μαγικό αποτέλεσμα οφείλεται σε διάφορα βακτηρία και μικροβία που χρωματίζονται στα θερμά, μεταλλικά νερά που περιβάλλουν την καυτή πηγή. Μαζί με τις εποχές αλλάζουν και τα χρώματα, εξασθενούν ή γίνονται βαθύτερα ανάλογα με το είδος των βακτηρίων που ευδοκιμεί εκείνη την περίοδο στην πηγή.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *