“Good Will Hunting”, and you won’t regret it – Πρόταση Ταινίας

“Good Will Hunting”, and you won’t regret it – Πρόταση Ταινίας
Αποτέλεσμα εικόνας για good will hunting

Ψάχνοντας στο “Netflix” για ένα διάλειμμα από τις σειρές που βλέπω και για τις οποίες θα σας πρήξω σύντομα, έπεσα πάνω στον τίτλο “Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ”. Διαβάζοντας την περίληψη διαπίστωσα πως αναφέρεται σε έναν νεαρό με μαθηματικό χάρισμα, ο οποίος έχει περάσει δύσκολα στη νεαρή ηλικία του και εργάζεται ως καθαριστής στο M.I.T. της Βοστώνης, ψάχνοντας το δρόμο του στο μάταιο τούτο κόσμο.

Μου φάνηκε λίγο μελό· ωστόσο, έχοντας αδυναμία σε ταινίες σχετικές με μαθηματικά, είπα να της δώσω μια ευκαιρία. Την ευκαιρία η ταινία την άρπαξε από τα μαλλιά αλλά για τελείως διαφορετικό λόγο από αυτόν που ήλπιζα αρχικά εγώ. Και πολύ καλά έκανε!

Εν ολίγοις η ταινία καταφέρνει και δίνει αρκετή τροφή για σκέψη στο θεατή, χωρίς να αμελεί να δίνει τις δικές της απαντήσεις στα ζητήματα που θίγει (μεγάλο μειονέκτημα άλλων ταινιών).

Πιο συγκεκριμένα, ο ήρωάς μας γνωρίζει πως διαθέτει μαθηματικό μυαλό καθώς κρυφά στα διαλείμματα της εργασίας του, λύνει μαθηματικά προβλήματα, τα οποία είναι “άπιαστα” για τους φοιτητές του Μ.Ι.Τ. Αυτό γίνεται αντιληπτό από έναν καθηγητή, ο οποίος, όμως, τον βλέπει ουσιαστικά ως μηχανή λύσης προβλημάτων και ως πιθανό “Αινστάιν” της εποχής.

Αποτέλεσμα εικόνας για good will hunting

Το πιο σημαντικό ζήτημα που πραγματεύεται η ταινία είναι η σχέση του Γουίλ με τον ψυχοθεραπευτή του, μια σχέση “δούναι και λαβείν”. Ενδεικτικά παραθέτω κάποια από τα ερωτήματα που εγείρονται από την ταινία χωρίς να σας “σποϊλάρω”:

  • Είναι υποχρεωτικό να ασχοληθείς με κάτι στο οποίο έχεις ταλέντο ανεξαρτήτως από το αν σου αρέσει και το πόσο σε καλύπτει;
  • Ο φόβος της απώλειας μπορεί να ξεπεραστεί με “απώλεια” ;
  • Πως αντιδρούν οι πραγματικοί φίλοι όταν βλέπουν πως ένας από αυτούς έχει προοπτικές για πολύ σπουδαία επιτεύγματα;
Αποτέλεσμα εικόνας για good will hunting

Τα παραπάνω ερωτήματα καθώς και άλλα που τίθενται με μεγάλη μαεστρία στην πλοκή της ταινίας απαντώνται καθώς αυτή εξελίσσεται. Στις ερμηνείες βλέπουμε τον Robin Williams να απογειώνει το ρόλο του ψυχοθεραπευτή, τον Mat Damon να είναι παραπάνω από πειστικός στον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας και γενικότερα καλές ερμηνείες από όλο το υπόλοιπο καστ.

Γιατί να δεις την ταινία

Θα δεις μια καλογυρισμένη ταινία, η οποία παρουσιάζει πολύ ρεαλιστικά τη σχέση ψυχοθεραπευτή – θεραπευόμενου, την πίεση που δέχεται κάποιος με μεγάλο ταλέντο για να διαπρέψει στον τομέα του και το πως αντιδρά ο περίγυρός του σε αυτό. Εν ολίγοις, βάζει στην άκρη το μεγάλο ταλέντο του πρωταγωνιστή και θέτει στο επίκεντρο την ανθρώπινη ιδιότητά του, την μάχη του με τους δαίμονες των δύσκολων παιδικών χρόνων και την προσπάθεια δημιουργία μιας στερεούς προσωπικότητας, με αποτέλεσμα να μπορούμε να ταυτιστούμε μαζί του και εμείς, οι μη ιδιοφυΐες.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική πλατφόρμα “Netflix” και στα….video clubs της γειτονιάς σας.

Οι πληροφορίες που δε θα διαβάσεις

Η ταινία διαρκεί 126 λεπτά και σκηνοθέτης της είναι ο Gus Van Sant. Γυρίστηκε τη χρονιά που πήρε η τεράστια Borrusia Dortmund του ακόμη πιο τεράστιου Paulo Sousa το Champions League και νούμερο 1 τραγούδι στα Charts ήταν το Something About The Way You Look Tonight του Elton John.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *