Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις το “new year new me” πράξη;

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις το “new year new me” πράξη;

Μπήκε ο νέος χρόνος και ήδη αρχίσαμε να βλέπουμε τα κλασικά “new year new me”, για ένα λευκό βιβλίο 365 σελίδων που μπορούμε να γράψουμε από την αρχή κτλ. Το θέμα είναι αν όσοι τα ανεβάζουμε κατά καιρούς το εννοούμε ή απλά το κάνουμε επειδή είναι στα “trends” των ημερών;

Θαρρώ πως ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε από τα κλισέ και να κάνουμε επιτέλους αυτή τη νέα αρχή για την οποία πολλές φορές γράφουμε ή σκεφτόμαστε αλλά όλο κάτι συμβαίνει και την αναβάλλουμε.

Ας ξεκινήσουμε το χόμπι που δε βρίσκουμε χρόνο τόσο καιρό, ας διαβάσουμε τα βιβλία που έχουμε αγοράσει και περιμένουν σκονισμένα στο ράφι, ας βάλουμε την καθημερινή άσκηση στη ζωή μας κι ας σταματήσουμε να βρίσκουμε δικαιολογίες για όλα. Χρόνος υπάρχει αρκεί να θέλουμε να τον βρούμε. Δεν είναι για όλους ο ελεύθερος χρόνος ίδιος προφανώς αλλά άπαντες μπορούμε να βρουμε μισή ώρα τη μέρα να την αφιερώσουμε ποιοτικά στον εαυτό μας.

Πηγαίνοντας το ένα επίπεδο πιο πέρα, όλοι λέμε για τον κόσμο που πρέπει να αλλάξει. Πώς θα αλλάξουμε τον κόσμο αν δεν αλλάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας; Είναι η αρχή που όλοι οφείλουμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Είναι μονόδρομος για να αγαπήσουμε τους άλλους και κατ’επέκταση να μπορέσουμε να αγαπήσουμε και να αλλάξουμε τον κόσμο.

Αφήνουμε λοιπόν τις κλισέ αναρτήσεις περί αλλαγής και νέου ξεκινήματος ή τις τηρούμε. Είναι ίσως η μόνη ευκαιρία ώστε να ξεκινήσουμε και να αλλάξουμε τον κόσμο, βελτιώνοντας πρώτα τον εαυτό μας.

Καλή χρονιά σε όλους

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *