Πέννες κοτόπουλο κάρυ! [Συνταγή]

Πέννες κοτόπουλο κάρυ!  [Συνταγή]

Μια συνταγή πολυαγαπημένη, με πολλές καλές διακρίσεις στους ουρανίσκους των φίλων μου. Το κοτόπουλο λοιπόν, λίγο καυτερό και η σάλτσα ελαφρώς δροσερή. Πέννες κοτόπουλο κάρυ, ένα φαγητό που ελπίζω να αρέσει σε εσάς και σε όποιον το δοκιμάσει. Είναι αρκετά εύκολο θέλω να πιστεύω, μπορούν ακόμη και οι αρχάριοι να το φτιάξουν αρκεί να προσέχουν στη παρασκευή του αλλιώς πάλι από τον κυρ Μπάμπη από τη γωνία θα παραγγείλουν!!!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

  • 1 πακέτο πέννες
  • 1/2 φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 τριάδα κρέμες γάλακτος
  • 1 κουτάκι- βαζάκι κάρυ ( όχι δεν θα το βάλεις όλο…)
  • 1 μουστάρδα
  • 1 βαζάκι γλυκιά πάπρικα
  • Ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 μεσαίο προς μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Λευκό κρασί (αν δεν έχεις δεν πειράζει)
  • 1 κύβο κνόρ κοτόπουλο

Ααα και που είσαι αδερφέ;; Αν δεν έχεις κάτι από αυτά ή λέω εγώ μπορεί να ξέχασες να το πάρεις χτύπα δίπλα στην Αννούλα μπορεί να έχει που ξέρεις!!!

proionta-tis-fisis.com

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε λοιπόν γεμίζοντας μια κατσαρόλα με νερό, όχι πάνω πάνω αλλά λίγο πιο πάνω από τη μέση. Την βάζουμε πάνω σε ένα μάτι της κουζίνας μας ή σε ένα μάτι από το φουρνάκι μας. Ταυτόχρονα παίρνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο (ναι από αυτό που έχουμε μέσα σε εκείνο το ξεχασμένο ντουλάπι, που όταν σου το έφερε η μάνα σου απορούσες το γιατί!!! Αλλά η μάνα πάντα ξέρει…το χρειάζεσαι τώρα!!!)

Δεν ανάβουμε κανένα μάτι διότι δεν έχουμε ψιλοκόψει το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού τα ψιλοκόψουμε τα βάζουμε το κάθε ένα σε ξεχωριστά πιατάκια. Τώρα κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες όχι πολύ μικρές γιατί όταν μαγειρευτεί θα μαζέψει κι άλλο. Ανάβουμε το μάτι από το τηγάνι μας στο τέρμα (βάλτο τέρμα σ’αγαπάω εσένα, πάντα να μαγειρεύετε με μουσική) ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνουμε το κύβο κνόρ κοτόπουλου, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι αφού λιώσει ο κύβος με λίγο ανακάτεμα, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη, στη συνέχεια ρίχνουμε και το σκόρδο μας. Όταν δούμε ότι έχουν αρχίσει να παίρνουν το χρωματάκι τους και προφανώς τα έχουμε ανακατέψει, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Το γυρνάμε μια καλά να ανακατευτεί με το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε ήδη μέσα στο τηγάνι μας . Τώρα ήρθε η στιγμή να ρίξουμε μέσα αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα και κάρυ. Ρίχνουμε όσο θέλουμε από το καθένα (εγώ πχ το πεθαίνω στο πιπέρι και στο κάρυ αλλά μετά καίει να ξέρετε). Αφού έχουμε βάλει μέσα όσο θέλουμε από το κάθε ένα, ανακατεύουμε καλά και όταν δούμε ότι έχει πάρει χρώμα κάθε μια μπουκίτσα, και κάνουμε και το τεστ κόβοντας μια στη μέση να δούμε αν έχει γίνει, σβήνουμε το κοτοπουλάκι μας με ένα ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί και χαμηλώνουμε το μάτι μας! Εκείνη την ώρα ανάβουμε το άλλο μάτι που έχουμε τη κατσαρόλα με το νερό και την κλείνουμε με το καπάκι της αφού αλατίσουμε το νερό. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…όταν πιεί το κοτοπουλάκι μας το κρασάκι του και μεθύσει θα του ρίξουμε μια κρέμα γάλακτος και μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και τώρα μπορούμε να προσθέσουμε και άλλο από τα μπαχαρικά, αν θέλουμε βέβαια, μέχρι να δούμε ότι έχει γίνει και είναι έτοιμο. Θα το καταλάβεις αγαπητή μου φίλη όταν με την κουτάλα σου ή το κουτάλι σου τραβήξεις μια γραμμή μέσα στο τηγάνι σου και η σάλτσα αποκοπεί και η γραμμή παραμείνει!!! Τότε κλείνεις τελείως το μάτι που έχεις το τηγάνι σου. Ταυτόχρονα όμως το νερό που έχεις βάλει να βράσει θα είναι έτοιμο οπότε πρέπει να ρίξεις μέσα τις πέννες . Εγώ θα σου πρότεινα να ρίξεις μισό πακέτο πέννες. Θα τις αφήσεις να βράσουν 1 λεπτό λιγότερο από όσο λέει το σακουλάκι τους.

Photo: www.arttable.gr

Μετά χαμηλώνεις το μάτι που έχεις την κατσαρόλα, τις σουρώνεις και τις ξαναβάζεις μέσα στη κατσαρόλα. Τότε ρίχνεις το κοτόπουλο σου με τη σάλτσα του και μία κρέμα γάλακτος, ανακατεύεις με χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσουν όλα μαζί. Αν θέλεις μπορείς να ρίξεις και λίγο από την άλλη κρέμα γάλακτος για να γλιστράνε καλύτερα! Τότε λοιπόν σβήνεις το μάτι της κατσαρόλας, το φαγητό σου είναι έτοιμο και μπορείς να σερβίρεις για να φας αλλά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα. Το φαγητό είναι για δύο καλές μερίδες άντε τρείς, εσύ είσαι μονός σου ή μόνη σου, τότε λοιπόν έπρεπε να μιλήσεις φίλε στην Αννούλα από δίπλα ή σε καμία φίλη σου για να εντυπωσιάσεις. Όσο για εσένα κουκλίτσα μου χτύπα δίπλα στον Γιάννη δεν πειράζει αν έχει κοιλίτσα και όχι κοιλιακούς. Αυτό πάει να πει ότι ξέρει να τρώει και θα εκτιμήσει κάτι πολύ καλό που έφτιαξες! Όπως και να έχει ελπίζω να απολαύσετε το φαγητό με παρέα ή χωρίς. Θα ήθελα να μου γράψετε ένα σχόλιο για το αν πέτυχε και αν σας άρεσε.

Εκτιμώμενος χρόνος παρασκευής 1 ώρα και κάτι!

Και τώρα καλή λάντζα!!! χαχαχαχα

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *