Οι Top 4 animated σειρές για λιώσιμο!

Οι Top 4 animated σειρές για λιώσιμο!

Έκτος από τις ταινίες και τις σειρές στις οποίες το έχουμε ρίξει για τα καλά αυτή την περίοδο που είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, υπάρχει και μια διαφορετική μορφή σειρών, οι animated σειρές  (κινουμένων σχεδίων).
Προσωπικά τις προτιμώ σε σχέση με τις κλασικές σειρές που έχουμε συνηθίσει, γιατί θεωρώ πως μπορούν να μας περάσουν τα μηνύματά τους (χιούμορ, δράση, αγωνία, κλπ.) με πιο εύστοχο τρόπο και αυτό επειδή δεν θα εξαρτηθεί από την απόδοση του ρόλου από τον ηθοποιό, πάρα μόνο από τους διαλόγους, το σενάριο και το animation. Ιδιαίτερα τις κωμικές/ σατιρικές animated σειρές για ενήλικες, τις θεωρώ την καλύτερη επιλογή για να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας.

Βέβαια οι περισσότερες από αυτές είναι κατά κύριο λόγο από ΗΠΑ, οπότε σας προετοιμάζω εσάς που δεν είστε γνωστές του είδους, ότι θα δούμε και “λίγο” κάφρικο αμερικανικό χιούμορ .
Πιο κάτω θα σας προτείνω τις καλύτερες σειρές αυτού του ιδιαίτερου είδους, τις οποίες έχω “λιώσει” και έχω ρίξει πάρα πολύ γέλιο.

1) Family Guy (1999 – σήμερα)
18 σεζόν και συνεχίζουμε…


Ο Peter, ένας βαριεστημένος και αναίσθητος πατέρας, η Lois, μια κλασική νοικοκυρά, μέσα στη μιζέρια και με σπαστική φωνή, ο Stewie, ένα σατανικά έξυπνο μωρό, με περίεργες σεξουαλικές προτιμήσεις, ο Brian, ένας μεσήλικας γυναίκας σκύλος που το παίζει συγγραφέας, ο Chris, ο “αργόστροφος” γιός, ο οποίος βασανίζεται από τα προβλήματα της εφηβείας, η Meg, το λιγότερο αγαπητό παιδί στην οικογένεια, η οποία περνά απαρατήρητη από όλους με μία εξίσου γεμάτη δυσκολίες εφηβεία.

Οι πολύ καλά δομημένοι χαρακτήρες των πρωταγωνιστών μας μαζί με τους γείτονες και τους guest stars μπλέκουν σε περίεργες κωμικές καταστάσεις σε κάθε αυτοτελές επεισόδιο. Οποιοδήποτε αμφιλεγόμενο/ taboo θέμα της καθημερινότητας και της κοινωνίας μπορείτε να φανταστείτε, σατιρίζεται στο έπακρο. Επίσης χρησιμοποιείται μια τεχνική με cutoffs, δηλαδή κλιπάκια με ξεκαρδιστικά περιστατικά που παραλληλίζονται με τα γεγονότα που βιώνει η οικογένεια.

2) Rick and Morty (2013 – σήμερα)
4 σεζόν και συνεχίζουμε…


Η εκπομπή περιστρέφεται γύρω από τις περιπέτειες των μελών του νοικοκυριού των Smith, που αποτελείται από τους γονείς Jerry και Beth, τα παιδιά τους Summer and Morty και τον πατέρα της Beth Rick Sanchez, τον οποίο φιλοξενούν στο σπίτι τους. Σε κάθε επεισόδιο, οι περιπέτειες του Rick και του Morty προκύπτουν, ταξιδεύοντας σε άλλους πλανήτες και διαστάσεις μέσω πυλών και του ιπτάμενου αυτοκινήτου του Rick.

Ο Rick είναι ένας εκκεντρικός και αλκοολικός τρελός επιστήμονας, ο οποίος αποφεύγει πολλές συνηθισμένες συμβάσεις όπως το σχολείο, ο γάμος, η αγάπη και η οικογένεια. Συχνά μπλέκει περιπέτειες με τον 14χρονο εγγονό του, Morty, ένα καλόκαρδο, μπερδεμένο και αναποφάσιστο αγόρι, του οποίου η αφελής αλλά γειωμένη ηθική έρχεται σε αντίθεση με το Μακιαβελικό εγώ του Rick. Η 17χρονη αδελφή του Morty, Summer, είναι ένας πιο συμβατικός έφηβος που ανησυχεί για τη βελτίωση της κατάστασης μεταξύ των συνομηλίκων της και μερικές φορές ακολουθεί τους Rick και Morty στις περιπέτειές τους.

3) Futurama (1999 – 2013)
7 σεζόν… (Αν και οι φανς επιμένουν στη συνέχιση της σειράς)


Το Futurama είναι ουσιαστικά μια sitcom, η πλοκή της οποίας περιστρέφεται γύρω από την εταιρία διαπλανητικών παραδόσεων Planet Express, σαν κούριερ φανταστείτε το και τους υπαλλήλους της, μια μικρή ομάδα, που σε μεγάλο βαθμό αποτυγχάνει να παραδώσει τα δέματα και να συμμορφωθεί με τη μελλοντική κοινωνία του 2999. Συνήθως εμφανίζεται το κεντρικό τρίο των Fry, Leela και Bender, που σε κάθε αυτοτελές επεισόδιο θα εμπλακούν σε μια κωμικοτραγική περιπέτεια.

Ο Philip J. Fry είναι ένα ανώριμο,  καλοσυνάτο και συναισθηματικό αγόρι, ντελιβεράς πίτσας, ο οποίος πέφτει σε μια μηχανή κρυογονικής τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου 2000 κατά την παράδοση μίας παραγγελίας. Αναγεννιέται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2999 και πιάνει δουλειά ως μεταφορέας στο Planet Express. Ο ερωτοχτυπημένος έφηβος (με την συνάδελφό του Leela) τρώει απανωτές χυλόπιτες στην διάρκεια των περιπετειών τους.
Ο Leela είναι μια πολυτάλαντη και ικανή κύκλοπας καπετάνιος του Planet Express Ship. Πριν γίνει ο πλοίαρχος του πλοίου, η Leela εργάζεται ως στο εργαστήριο κρυογενετικής όπου συναντάται για πρώτη φορά με τον Fry.
Ο Bender, ο καλύτερος φίλος του Fry, είναι ένα ρομπότ λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Καπνιστής, ναρκομανής, χαρτοπαίχτης, κλεπτομανής, μισάνθρωπος και εγωκεντρικός μερικά από τα χαρακτηριστικά του.

4) American Dad (2005 – σήμερα)
16 σεζόν και συνεχίζουμε…


Η δεύτερη επιτυχία του δημιουργού του Family Guy, Seth MacFarlane. Ο Σταν Σμιθ είναι ένας δεξιός, συντηρητικός πράκτορας της CIA, ο οποίος λατρεύει τη βία και τα όπλα, είναι υπερβολικά σίγουρος για τον εαυτό του, εγωιστής και ξεροκέφαλος. Αυτές του οι ιδιότητες τον φέρνουν σε οριακές καταστάσεις με τα παιδιά του και τη γυναίκα του, καθώς και τον Ρότζερ, έναν εξωγήινο, τον οποίο ο Σταν έσωσε από την Περιοχή 51 όπου ήταν κρατούμενος. Είναι ένας εξωγήινος 1600 ετών, ο οποίος βρίσκεται στη Γη εδώ και 65 χρόνια, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος του στο Ρόσγουελ το 1946. Είναι εξαιρετικά ασταθής, με πολλαπλές προσωπικότητες,  λατρεύει τις μεταμφιέσεις, δημιουργώντας αρσενικές και θηλυκές περσόνες, και είναι χρήστης δεκάδων παραισθησιογόνων ουσιών και αλκοολικός. Λατρεύει τα πάρτι και λατρεύει το να είναι στο επίκεντρο της προσοχής. Ίσως ο πιο ενδιαφέρον χαρακτήρας της σειράς και σίγουρα ο πιο αστείος.

Η σύζυγος του Σταν, Φρανσίν Σμιθ, είναι μια νοικοκυρά, όχι ιδιαίτερα έξυπνη, κλεπτομανής και αρκετά “δραστήρια”, αφού συνεχώς αφήνει υπονοούμενα ότι έχει ζήσει μια έντονη ζωή, έχοντας περιπέτειες από φυλακές, από γυναικείο μποξ, από την παλιά δουλειά της ως στριπτιζέζ.
Στην οικογένεια υπάρχει επίσης και ένα ψάρι που μιλάει, ο Κλάους, που ήταν ένας Γερμανός σκιέρ και η CIA αντάλλαξε το μυαλό του με ένα χρυσόψαρο προκειμένου να μην κερδίσει το χρυσό μετάλλιο.

Επιγραμματικά μερικές ακόμα άξιες αναφοράς animated σειρές είναι: The Simpsons, South Park, Big Mouth, Disenchantment, Cleveland show και προφανώς, το πασίγνωστο SpongeBob Squarepants (Μπομπ Σφουγγαράκης), το οποίο κάθε άλλο παρά παιδικό δεν είναι…

Για όσους ήδη τις έχουν ή και ακόμη τις παρακολουθούν, να πω ένα μπράβο για το γούστο σας και για τους υπόλοιπους, θα σας παρότρυνα να τις ξεκινήσετε και να τους δώσετε μια ευκαιρία.

*Να συμπληρώσω επίσης πως το Family Guy και American dad με βοήθησαν σε ένα ποσοστό να ξεπεράσω αρκετά δύσκολες καταστάσεις!

Ελπίζω να σας άρεσαν οι προτάσεις μου και φυσικά εάν έχετε και εσείς κάποια να προτείνετε, μη διστάσετε!

Να περάσετε τέλεια αυτό το Σ/Κ ότι και αν κάνετε αν και πλέον, λόγω καραντίνας κάθε μέρα σαν Κυριακή ειναι!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *