Γρήγορες, πανεύκολες, θρεπτικές και πεντανόστιμες μπάρες βρώμης!

Γρήγορες, πανεύκολες, θρεπτικές και πεντανόστιμες μπάρες βρώμης!

Οι μπάρες βρώμης/ δημητριακών αποτελούν ένα τέλειο σνακ, ανάμεσα από τα κύρια γεύματά μας μέσα στη μέρα, και μπορούν πολύ εύκολα να “φορτίσουν τις μπαταρίες μας”.
Επειδή προσωπικά οι έτοιμες, του εμπορίου δεν μου αρέσουν καθόλου, ούτε σε γεύση, αλλά και επειδή έχουν αρκετή ζάχαρη, είπα να φτιάξω τις δικές μου. Αυτή τη συνταγή θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας.

Εμένα προσωπικά μου έλυσαν τα χέρια, ειδικά όταν βρίσκομαι στη δουλειά ή γενικότερα εκτός σπιτιού και θέλω κάτι γρήγορο, υγιεινό, που δεν λερώνει και ταυτόχρονα θα με γεμίσει ενέργεια.

Η συνταγή βγάζει περίπου 8 τεμάχια (αναλόγως του μεγέθους που επιθυμείτε)

Υλικά που θα χρειαστείτε:
1) 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
2) 3 κ.σ. λιναρόσπορο/ κολοκυθόσπορο
3) 75γρ. βρώμη
4) 30γρ. σταφίδες/ cranberries
5) 40γρ. καρύδια σπασμένα/ αμύγδαλα/ φουντούκια
6) 2 κ.σ. μέλι
7) 1 κ.γλ. κανέλα
8) 1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
9) 1πρ. αλάτι
10) 60γρ. κουβερτούρα
11) 3 κ.γλ. ταχίνι/ φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε την μπανάνα με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνει χυλός. Στη συνέχεια βάζουμε τα μπαχαρικά, κανέλα, μοσχοκάρυδο και αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα ρίχνουμε στο ίδιο μπολ τους λιναρόσπορους, την βρώμη, τις σταφίδες, τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε ξανά, μέχρι το μέλι να πάει παντού και το μείγμα να σφίξει ελαφρώς.

Σε μια ορθογώνια (κατά προτίμηση) φόρμα για κέικ τοποθετούμε λαδόκολλα και δεν κόβουμε τα κομμάτια του χαρτιού που περισσεύουν εκτός σκεύους. Αδειάζουμε το μείγμα μας στην φόρμα και με το λείο μέρος του κουταλιού το πιέζουμε και το στρώνουμε, ούτως ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.

Σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, βάζουμε το σκεύος με το μείγμα και ψήνουμε στους 160°C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. * Μόλις συμπληρωθούν τα 15 λεπτά πρώτα λεπτά του ψησίματος βγάζουμε το σκεύος εκτός φούρνου και ρίχνουμε το ταχίνι και τα κομματάκια κουβερτούρας. Τοποθετούμε ξανά το μείγμα στο φούρνο για να ολοκληρωθεί το ψήσιμό του για 5 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και, τραβώντας την λαδόκολλα, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί και να κρυώσει (για περίπου 10 λεπτά). Αφού κρυώσει, κόβουμε σε επιμέρους μπάρες σε ό,τι μέγεθος θέλουμε.

Μπορούμε να τις διατηρήσουμε για περίπου μια εβδομάδα εντός ψυγείου.

Είναι μια συνταγή απλή, γρήγορη και πάνω απ’ όλα υγιεινή, στην οποία ο καθένας μπορεί να κάνει τροποποιήσεις αναλόγως τα γούστα του.

*** μπορείτε επίσης να τις εμπλουτίσετε με τριμμένη καρύδα, σοκολάτα γάλακτος/ λευκή, ό,τι ξηρό καρπό θέλετε, μαρμελάδα, αποξηραμένη μπανάνα, σπόρους chia, δημητριακά κτλ.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *