Γιατί δε μου αρέσουν τα Χριστούγεννα

Γιατί δε μου αρέσουν τα Χριστούγεννα

Είναι ένα άρθρο με το οποίο κινδυνεύω να στιγματιστώ ως ο παράξενος που μισεί τις γιορτές και τα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια. Παιδιά αυτός είμαι, επιτεθείτε μου ελεύθερα. Ας δούμε τώρα και γιατί δε μου αρέσουν τα Χριστούγεννα.

  • Τα οικογενειακά τραπέζια: Προσοχή δεν αναφέρομαι σε αυτά που περιορίζονται όντως στα κοντινά σου άτομα της οικογένειας, αλλά σε αυτά που βλέπεις για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια τον τρίτο ξάδερφο σου που νόμιζες ότι πάει ακόμη σχολείο να έρχεται με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά του. Και όχι, δε συσφίγγουν τις οικογενειακές σχέσεις, το ίδιο ξένοι θα παραμείνετε και μετά τη μάσα.
    Bonus: Οι ερωτήσεις-απαντήσεις από θείες που δεν ήξερες ότι είχες του στυλ πότε θα παντρευτείς, πόσα μαθήματα χρωστάς κτλ και ο θείος που θα κάτσει με τη νεολαία επειδή δεν τον αντέχουν οι υπόλοιποι μεγάλοι.
  • Ο στολισμός: Διευκρινίζω παλι πως δεν αναφέρομαι σε ένα δέντρο που θα στολίσεις ή σε δύο τρία λαμπάκια στη βεράντα σου, αλλά σε υπερπαραγωγές τύπου: ένα δέντρο σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, δεύτερος λογαριασμός ΔΕΗ από τα φώτα στο μπαλκόνι και περαστικοί να φωτογραφίζουν το σπίτι σου και να το βλέπεις στο cult24.
    Bonus: Κάθε χρόνο ξεκινάνε νωρίτερα τα Χριστούγεννα. Το έχετε παρατηρήσει σίγουρα. Παλιά στολίσαμε αρχές Δεκέμβρη τώρα μέσα προς τέλος Νοεμβρίου. Τρέμω το μέλλον.
  • Τα χρόνια πολλά: Ναι είναι γιορτινές μέρες για τους περισσότερους, το σέβομαι απόλυτα και λέω κι εγώ χρόνια πολλά. Μέχρι ενός σημείου όμως. Σε κάθε συγκέντρωση θα ανταλλάξεις χρόνια πολλά με κάθε συμμετέχοντα σε αυτή, με αποτέλεσμα μετά τον τρίτο να μη σου έρχεται στο μυαλό το “χρόνια πολλά” αλλά το… ξέρετε εσείς.
  • Χριστούγεννα είναι, χαμογέλασε: Συγγνώμη που θα στο χαλάσω, έχω περάσει πολλά Χριστούγεννα με κατάθλιψη και ξέρω πως τέτοιου είδους παροτρύνσεις μόνο το αντίθετο αποτέλεσμα μπορούν να φέρουν. Δε μπορείς να είσαι καλά επειδή οι περισσότεροι γύρω σου είναι καλά επειδή απλά είναι Χριστούγεννα. Που αν το ήξερε ο Χριστός θα νευρίαζε ρε φίλε που τον γιορτάζετε χειμωνιάτικα γιατί γεννήθηκε Μάρτιο (κλασικός Κριός).
  • Το ψευτοδίλημμα: Όλοι βάζουν σε πολ αν προτιμάς μελομακάρονα ή κουραμπιέδες. Τέρμα στα ψευτοδιλήμματα, το καλύτερο γλυκό των Χριστουγέννων είναι οι διπλές. Αδιαπραγμάτευτα.

Άντε και χρόνια πολλά παιδιά.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *