“Say hello to…” 10 πράγματα για τον Al Pacino που ίσως δεν ξέρεις.

“Say hello to…” 10 πράγματα για τον Al Pacino που ίσως δεν ξέρεις.

Σαν σήμερα, 25/04 έχουμε τη γέννηση ενός θρύλου στο χώρο του κινηματογράφου, με τρομερές ερμηνείες στις 55 ταινίες της καριέρας του και πολλές από αυτές άκρως αναγνωρίσιμες. Ο λόγος για τον Al Pacino που γίνεται 80. Προσωπικά οι καλύτερες ταινίες του, που απόλαυσα περισσότερο ειναι οι εξής: The Godfather, Serpico, Sea of love, Scent of a woman, Insomnia, Simone, 88 minutes, με κορυφαία όλων το Devil’s advocate (ο συνήγορος του διαβόλου).

Παρακάτω θα δούμε 10 πράγματα – fun facts για τη ζωή και την καριέρα του Al Pacino που ίσως δεν γνωρίζαμε.

1) Δεν ήθελε να παίξει στο “Νονό”
(Godfather).

Ο Pacino δεν ήθελε να συμμετάσχει σε μια γκανγκστερική ταινία, τη χρονική στιγμή που πραγματοποιούνταν οι διαπραγματεύσεις για το cast. Αλλά όχι μόνο αυτό… Ούτε και κανένας άλλος από τους συντελεστές της ταινίας ήθελε να συμμετάσχει εκτός από τον σκηνοθέτη Francis Ford Coppola, ο οποίος τον υποστήριζε θερμά. Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι ο Coppola τον βαρέθηκε τελικά και σχεδόν τον απέλυσε, απειλώντας τον οτι πρόκειται να ανοίξει τη δεύτερη ταινία με την κηδεία του Μάικλ Κορλεόνε. Ο Μάρλον Μπράντο παρενέβησε και έπεισε όλους τους παράγοντες της ταινίας να τον κρατήσουν και για τις τρεις ταινίες.

2) Έδωσε στον Kevin Spacey τον πρώτο του μεγάλο ρόλο.

Ο Kevin Spacey ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του ’80, αλλά πήρε μόνο δευτερεύοντες ρόλους σε παραγωγές χαμηλού προϋπολογισμού, καθώς και σε θεατρικά έργα. Ο Pacino αφού τον παρακολούθησε να παίζει σε μια εκπομπή στο Broadway στις αρχές της δεκαετίας του ’90, τον πρότεινε στον σκηνοθέτη James Foley για την επόμενη ταινία του, Glengarry Glen Ross, στην οποία ο Pacino θα πρωταγωνιστούσε. Ο Foley έκανε ακρόαση και τον διάλεξε αμέσως.

3) Άφησε το σχολείο για να κυνηγήσει το όνειρό του.

Ο Al Pacino δεν υπήρξε ποτέ ο ακαδημαϊκός τύπος. Παράτησε το σχολείο στα 17 του χρόνια και μετακόμισε στο Μανχάταν για να ακολουθήσει μια καριέρα υποκριτικής. Οι πρώτες ακροάσεις του δεν πήγαν τόσο καλά και απορρίφθηκε από το Actors Studio της Νέας Υόρκης κάμποσες φορές. Τελικά έγινε δεκτός το 1966 και έγινε συν-πρόεδρος του συλλόγου μαζί με τους Harvey Keitel και Ellen Burstyn το 1994.

4) Αποκάλεσε τον Johnny Depp, τον καλύτερο συμπρωταγωνιστή του.

Και οι δύο διασημότητες πρωταγωνίστησαν στην ταινία όχλου Donnie Brasco και τα πήγαν πολύ καλά. Ο Pacino μάλιστα έχει παραδεχτεί και δημόσια την αξία του Depp, θεωρώντας τον ως τον καλύτερο συμπρωταγωνιστή που είχε ποτέ. Pacino έχει αναφερθεί ότι στο όνομα του Depp, ως ο καλύτερος συμπρωταγωνιστής που είχε ποτέ. Οι δύο διάσημοι ηθοποιοί είναι πολύ καλοί φίλοι και συχνά μιλούν μεταξύ τους και δημοσίως στα M.M.E. σε συνεντεύξεις και εκπομπές.

5) Ξεκίνησε την καριέρα του με stand up σε θέατρα.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς, αφού στην καριέρα του έκανε μόλις 5 κωμωδίες από τις συνολικά 54 παραγωγές στις οποίες πρωταγωνίστησε. Ωστόσο, ο Pacino ξεκίνησε ως stand-up κωμικός στη θεατρική σκηνή την δεκαετία του 60 στη Νέα Υόρκη. “Ξέρατε ότι ξεκίνησα ως κωμικός stand-up; Οι άνθρωποι δεν με πιστεύουν όταν τους λέω.” είχε δηλώσει.

6) Η ταινία “Scarface” ήταν εξολοκλήρου μια ιδέα του.

Ο ηθοποιός παρακολούθησε την πρωτότυπη ταινία “Scarface” σε ένα φεστιβάλ αναβίωσης παλαιών-κλασικών ταινιών στο Λος Άντζελες και πίστευε ότι θα αποτελούσε υπέροχη ιδέα να ξαναδημιουργήσει την ταινία για την νεότερη γενιά θεατων. Πλησίασε τον παραγωγό Martin Bregman και τον έπεισε να τολμήσουν αυτό το εγχείρημα. Αργότερα η ομάδα συμπληρώθηκε με τον Oliver Stone να στο σενάριο και τον Brian DePalma στη σκηνοθεσία.

7) Ο ρόλος του στο “Serpico”, ζούσε μέσα του.

Η ταινία “Serpico” μιλά για την ιστορία ενός απόλυτα έντιμου αστυνομικού στη Νέα Υόρκη. Ο Pacino, που θεωρεί ότι αυτή η ταινία είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της καριέρας του ως ηθοποιός, μπήκε τόσο πολύ στο “πετσί” του ρόλου, που συχνά κυκλοφορούσε στη Νέα Υόρκη υποδυόμενος τον χαρακτήρα της ταινίας. Αξιοσημείωτη είναι μια περίπτωση, που ήταν τόσο “μέσα” στον χαρακτήρα που σταμάτησε έναν οδηγό φορτηγού και τον απείλησε ό,τι θα τον συλλάβει για υπερβολικούς ρύπους.

8) Γυαλίζε παπούτσια για να ζήσει.

Πριν απογειωθεί η καριέρα του, ο Pacino έπρεπε να δουλεύει σκληρά σε ποικίλα χαμηλόμισθα πόστα εργασίας για να μπορεί να πληρώνει το ενοίκιο του στο Μανχάταν. Και οι δύο γονείς του πέθαναν όταν έγινε 22 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορούσε να τον υποστηρίξει οικονομικά. Στην πραγματικότητα, ήταν άστεγος για λίγο διάστημα, ζώντας στους δρόμους ή στα θέατρα. Μερικές από τις δουλειές που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των νεανικών του χρόνων, περιλαμβάνουν γυάλισμα παπουτσιών, μετακομίσεις, υπάλληλος σούπερ μάρκετ, ταχυμεταφορές, πωλήσεις παπουτσιών και ειδησεογραφία.

9) Η Diane Keaton τον έπεισε να μην συνταξιοδοτηθεί πρόωρα.

Η Diane Keaton και ο Al Pacino έζησαν μια ειδυλλιακή σχέση στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Και οι δύο ηθοποιοί έκαναν ένα διάλειμμα από την υποκριτική και μετακόμισαν μαζί σε ένα μεγάλο σπίτι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Ύστερα από τέσσερα χρόνια έξω απ’τον χώρο της υποκριτικής, η Keaton ανησυχούσε ότι ο σύντροφός της θα αποφάσιζε την πρόωρη συνταξιοδότηση του και τον πίεσε να επιστρέψει πίσω στην υποκριτική και τελικά τον έπεισε… Όχι μόνο να επιστρέψει αλλά και να πρωταγωνιστήσει στην ταινία “Sea of love”.

10) Έχασε τους καλύτερους φίλους του από τα ναρκωτικά.

Οι αρχές της δεκαετίας του ’60 δεν ήταν τα καλύτερα χρόνια στη ζωή του Pacino. Περίπου, όταν η μητέρα του πέθανε από καρδιακή προσβολή, οι δύο πιο κοντινοί φίλοι του άρχισαν την χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ. Ο ίδιος έπινε και κάπνιζε υπερβολικά, ενώ ακόμα έκανε και χρήση κάνναβης, ωστόσο ήταν κάθετα αρνητικός στη χρήση σκληρών ναρκωτικώνΟ ίδιος ο ηθοποιός έπινε και κάπνιζε υπερβολικά, έκανε ακόμη και χρήση κάνναβης αλλά ήταν κάθετος-αρνητικός στη χρήση σκληρών ναρκωτικών. Λίγους μήνες αργότερα, και οι δύο φίλοι του πέθαναν λόγω υπερβολικής δόσης ναρκωτικών.

Παρόλο που η καριέρα του είναι πολυετής και ξεκίνησε από την δεκαετία του ’70 και πλέον ο ίδιος βρίσκεται στο 80ο έτος της ζωής του, παραμένει ακόμα δραστήριος, αφού μόλις πέρσι κυκλοφόρησαν οι 2 πιο πρόσφατες ταινίες του, “The Irishman” και “Once upon a time in Hollywood”. Ένα τρανό παράδειγμα ότι η τέχνη και στην προκειμένη ο κινηματογράφος δεν έχει ηλικία, εάν κανείς αυτό που αγαπάς.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *