Ο Lenny Kravitz στο πλευρό της καμπάνιας “#Fightracism” των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων.

Ο Lenny Kravitz στο πλευρό της καμπάνιας “#Fightracism” των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων.

Εν όψη της Ημέρας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10 Δεκεμβρίου), ο Lenny Kravitz έχει ενώσει τις δυνάμεις του με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (UN Human Rights Office) και ανακοίνωσε ότι για αυτόν το σκοπό θα κυκλοφορήσει το single του με τίτλο “Here To Love“.

Ο διάσημος μουσικός Lenny Kravitz γνωρίζει από πρώτο χέρι τα ζητήματα “γεννά” ο ρατσισμός. Ως παιδί που προέρχεται από μια διαφυλετική οικογένεια, με λευκό πατέρα και μαύρη μητέρα, κατά καιρούς έχει περιγράψει σε συνεντεύξεις την απόρριψη που βίωσε από άλλους ανθρώπους λόγω της διαφυλετικής του καταγωγής. Και, από τότε και λόγω των βιωμάτων του, ο Lenny αφοσιώθηκε σε αντιρατσιστικές ενέργειες που προάγουν την ισότητα και την φιλανθρωπία.

Το “Here To Love” έχει επιλεγεί ως το θεματικό τραγούδι της καμπάνιας #FightRacism του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για το 2020 και έπειτα. Το μήνυμα που αποσκοπεί να περάσει το συγκεκριμένο τραγούδι είναι αυτό της ανθρωπιάς και θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παγκόσμιας διάδοσης του λεκτικού μίσους και ρατσισμού και να τονίσει το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

“Σήμερα, η ξενοφοβία, το μίσος και η μισαλλοδοξία αυξάνονται. Ας συνεργαστούμε λοιπόν για να εξαλείψουμε τα μηνύματα του μίσους “- Lenny Kravitz

Στην ομότιτλη παγκόσμια περιοδεία του το 2020 και σε πολλές ακόμη εκδηλώσεις, θα προωθήσει το μήνυμα του αντιρατσισμού, της ανεκτικότητας, της πολυμορφίας και της ειρήνης σε όλα τα έθνη και μεταξύ όλων των κοινοτήτων.

Η καμπάνια:

Το “#FightRacism” ξεκίνησε για πρώτη φορά στις 21 Μαρτίου του 2009 για να τιμήσει τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων. Από τώρα και στο εξής, η εκστρατεία θα διαρκέσει για μια ολόκληρη χρονιά, ως μέρος της δέσμευσης του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με σκοπό να τερματίσει τη μισαλλοδοξία, τη ξενοφοβία και τις διακρίσεις κάθε είδους.

Η καμπάνια #FightRacism καλεί τον καθένα από εμάς να αντισταθεί στη φυλετική προκατάληψη, στο λεκτικό μίσος και γενικότερα σε όλες τις μορφές διακρίσεων. Θέλει να παρακινήσει κάθε άτομο να κάνει τη διαφορά, να ενώσει τους ανθρώπους και να υποστηρίξει όλα αυτά τα άτομα που βιώνουν τις επιπτώσεις του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων.

Τέτοια ηχηρά μηνύματα πρέπει να ακούγονται και αναπαράγονται στις σημερινές κοινωνίες, γιατί το έχουν μεγάλη ανάγκη και κατά την γνώμη μου η μουσική είναι ένα πολύ όμορφο μέσο για την διάδοσή τους.

Πηγή: www.standup4humanrights.org

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *