Συνήθειες των ελκυστικών ανθρώπων

Συνήθειες των ελκυστικών ανθρώπων

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει κάποιους ανθρώπους από κάποιους άλλους; Τι τους κάνει ελκυστικούς;

Και, κυρίως, πώς μπορεί ένας άνθρωπος να γίνει ελκυστικός;
-Είναι απλό: αρκεί να ακολουθήσει κανείς τις συνήθειές των σαγηνευτικών ανθρώπων. Η επιστήμη της κοινωνικής ψυχολογίας, σου δείχνει τον δρόμο. Εσύ, αρκεί να τον ακολουθήσεις. Οι σαγηνευτικοί άνθρωποι, λοιπόν,…

Είναι αυθεντικοί, όχι τέλειοι.
Οι ελκυστικοί άνθρωποι αποδέχονται τις αδυναμίες και τις αποτυχίες τους και τείνουν να μαθαίνουν από αυτές. Δε διεκδικούν το αλάθητο· αντιθέτως, σέβονται τα λάθη τους, ενώ αποφεύγουν την αυτολύπηση και τη μεμψιμοιρία όταν έρχονται αντιμέτωποι με αυτά. Δε φοβούνται να δείξουν την ευάλωτη πλευρά τους, γεγονός που κάνει και τους ανθρώπους που είναι γύρω τους να νιώθουν άνετα, να είναι ο εαυτός τους και να μην κρύβουν τις ατέλειές τους.

Απέχουν από τα κουτσομπολιά.
Σύμφωνα με τη θεωρία της αυθόρμητης μεταβίβασης χαρακτηριστικών, οι άνθρωποι που κουτσομπολεύουν και αποδίδουν χαρακτηρισμούς σε άλλους ανθρώπους τείνουν να συνδέονται αυθόρμητα στο μυαλό του συνομιλητή τους με τους χαρακτηρισμούς που απέδωσαν οι ίδιοι στους άλλους. Με άλλα λόγια, οι χαρακτηρισμοί τείνουν να ταυτίζονται περισσότερο με αυτόν που τους αποδίδει παρά με το αντικείμενο του σχολιασμού.

Ξέρουν να “ξεκλειδώνουν” τους γύρω τους.
Θέτουν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, αναμένοντας με ειλικρινές ενδιαφέρον τις απαντήσεις από το συνομιλητή τους. Ρωτούν για τις σκέψεις και τα συναισθήματα του ανθρώπου που έχουν απέναντί τους, τον κοιτούν στα μάτια, είναι ενεργητικοί ακροατές και διαλλακτικοί τύποι. Δεν μιλούν μόνο για τον εαυτό τους, ενώ τείνουν με αυτόν τον τρόπο να δημιουργούν έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους. Έτσι, και οι γύρω, με τη σειρά τους, θέλουν να τους γνωρίσουν περισσότερο και να διατηρήσουν αυτόν το δίαυλο επικοινωνίας.

Διατηρούν και μεταδίδουν ενθουσιασμό και όρεξη για τη ζωή.
Οι σαγηνευτικοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για πολλά θέματα κι εκφάνσεις της ζωής. Είναι καλοπροαίρετοι, ενώ προσφέρουν “απλόχερα” κοπλιμέντα. Έχουν άποψη για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω τους, ενώ δε φοβούνται να δείχνουν το συναίσθημά τους, είτε αυτό είναι θετικό, όπως η χαρά, ο ενθουσιασμός, είτε αρνητικό, όπως η θλίψη ή η συμπόνια. Κι αυτό τους καθιστά ελκυστικούς, γιατί πλάι σε τέτοιους ανθρώπους βιώνει κανείς “σε βάθος”, έντονα και με πάθος τη ζωή του.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *