12/1: Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα

12/1: Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα

1913: Ο επαναστάτης Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, ένας από τους εκδότες της εφημερίδας Pravda, σε επιστολή του προς το περιοδικό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος υπογράφει για πρώτη φορά ως «Στάλιν» («Ατσάλινος Άνθρωπος»).

1915: Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ απορρίπτει πρόταση για παροχή δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες.

1931: Επεισόδια από τους καπνεργάτες του Πειραιά, επειδή στις καπναποθήκες προσλήφθηκαν γυναίκες αντί για άνδρες.

1932: Η Χάτι Κάραγουεϊ γίνεται η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στην αμερικανική Γερουσία.

1945: Ο Κόκκινος Στρατός εισβάλλει στην Πολωνία, διασπώντας τις γερμανικές γραμμές σε μήκος 25 μιλίων.

1948: Ανοίγει το πρώτο σούπερ μάρκετ στην Αγγλία.

1959: Ιδρύεται η αμερικανική δισκογραφική εταιρεία Motown, που θα βάλει τη μαύρη μουσική και ιδιαίτερα τη σόουλ στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.

1966: Κάνει πρεμιέρα στην αμερικανική τηλεόραση, στο ΑBC, ο «Batman».

1967: Ο Αμερικανός καθηγητής ψυχολογίας, δρ. Τζέιμς Μπέντφορντ, γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που διατηρείται στην κατάψυξη. Είναι η επίσημη πρώτη της κρυογεννετικής.

1970: Κάνει την παρθενική του πτήση το Boeing 747 στο δρομολόγιο Νέα Υόρκη – Λονδίνο.

1976: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με ψήφους 11-1, επιτρέπει στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης να συμμετάσχει σε συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας (χωρίς δικαίωμα ψήφου).

1981: Οι Έλληνες ευρωβουλευτές συμμετέχουν για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

1991: Το Αμερικανικό Κογκρέσο εξουσιοδοτεί για τη χρήση βίας προκειμένου να εκδιωχθεί το Ιράκ από το Κουβέιτ.

1996: Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Κλάους Κίνκελ, αρνείται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.

1997: Τρεις νεκροί, τέσσερις αγνοούμενοι, τεράστιες καταστροφές σε περιουσίες και σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες, είναι ο απολογισμός της θεομηνίας που πλήττει την Ελλάδα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις καταρρακτώδεις βροχές αντιμετωπίζουν οι νομοί Κορινθίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Φθιώτιδας και Αιτωλοακαρνανίας.

1998: Υπογράφεται στο Παρίσι από 19 χώρες (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) πρωτόκολλο που απαγορεύει την κλωνοποίηση ανθρώπων.

2000: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Τουρκία συμφωνούν στην αναβολή της εκτέλεσης της θανατικής ποινής, που έχει επιβληθεί στον καταδικασμένο αρχηγό του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

2006: Περίπου 362 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίζονται, όταν ποδοπατούνται στη διάρκεια τελετουργίας σε γέφυρα της πόλης Μίνα, ανατολικά της Μέκκας, όπου τελειώνει το πενθήμερο προσκύνημα των μουσουλμάνων.

2007: Στην Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» εξαπολύει επίθεση με ρουκέτα στο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ.

2010: Ισχυρός σεισμός 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει την Αϊτή. Ο σεισμός θα προκαλέσει το θάνατο 300.000 ανθρώπων, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει αναφερθεί είναι 316.000 νεκροί. Δεκάδες κτίρια καταρρέουν, μεταξύ των οποίων το πενταώροφο αρχηγείο των Ηνωμένων Εθνών, τα γραφεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το Προεδρικό Μέγαρο και το Κοινοβούλιο της χώρας.

2010: Αυτοκτονεί ο νευροχειρουργός Δημήτριος Αγγελιδάκης (62 ετών), που είχε κατηγορηθεί ότι προκάλεσε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη στον σύζυγο της κόρης του Μιλτιάδη Έβερτ, Γιώργο Αλβέρτη.

πηγή: newsbeast.gr

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *