📽️ Μερικές από τις καλύτερες ταινίες της περασμένης δεκαετίας 2010-2020!

📽️ Μερικές από τις καλύτερες ταινίες της περασμένης δεκαετίας 2010-2020!

Σίγουρα μία άκρως παραγωγική, από πλευράς κινηματογράφου, δεκαετία, η οποία μας έδωσε πάρα πολύ καλές ταινίες, μερικές από τις οποίες διεκδικούν και θέσεις στην λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Παρακάτω θα δούμε μερικές από ταινίες αυτής της δεκαετίας που διανύσαμε, 2010-2020 που έκαναν μπαμ!

Inception (2010)
Στις αρχές της δεκαετίας, κανείς δεν μπορούσε να σταματήσει να μιλάει για το Inception, την ταινία του Christopher Nolan που παίζει με το μυαλό του θεατή και μιλά για την εξερεύνηση του υποσυνείδητου. Αν και ήταν μια δύσκολη ιδέα για κατανόηση, ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και σου κέρδιζε αμέσως την προσοχή.

Get out (2017)
Σπάνια ένα θρίλερ εμπνέει τόση πολλή συζήτηση, αλλά το Get Out δεν ήταν το μέσο θρίλερ που έχεις συνηθίσει. Με τη  σκηνοθεσία του Jordan Peele, αυτή η σατιρική ταινία, “τα βάζει” με τον ρατσισμό στην Αμερική με έναν εκπληκτικό τρόπο που κέρδισε αμέσως το κοινό. Η ταινία είναι γεμάτη στιγμές αγωνίας, είναι διασκεδαστική και περνά με σαφήνεια το μήνυμά της. Ήταν σίγουρα μία από τις ταινίες της δεκαετίας που συζητήθηκαν περισσότερο και είχαν μεγάλο αντίκτυπο.

Mad Max: Fury Road (2015)
Το Mad Max: Fury Road, αν και μια νέα έκδοση μιας αυστραλιανής ταινίας του 1979, δεν έμοιαζε με ό,τι είδαν οι οπαδοί της ταινίας στα θέατρα της πρόσφατης ιστορίας. Με διάσημους πρωταγωνιστές στο cast όπως η Charlize Theron και ο Tom Hardy, αυτή η εναλλακτική δυστοπική πραγματικότητα ήταν συναρπαστική, γεμάτη έντονη δράση και εντυπωσιακά ακροβατικά. Στα Oscars το επόμενο έτος, κέρδισε και 2 βραβεία, Best Makeup και Hairstyling.

Moonlight (2016)
Το Moonlight ανήκει δίχως δεύτερη σκέψη στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας. Αυτή η ιστορία αγάπης αφορά έναν συναισθηματικά και σωματικά κακοποιημένο άνδρα, λέγοντας την ιστορία του από την παιδική ηλικία έως την ενηλικίωση. Η πλοκή αγγίζει μεταξύ άλλων τα ναρκωτικά και τη σεξουαλικότητα. Είναι ωμή και συγκλονιστική, πολύ καλογυρισμένη και με ένα απίστευτο soundtrack.

The Social Media (2010)
Μία από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας που μας ήρθε από τις αρχές του 2010. Το Social Media του David Fincher αναφέρει την ιστορία καταγωγής του Facebook και του Mark Zuckerberg και ήταν πραγματικά μια εξαιρετική ταινία. Η απόδοση του Jesse Eisenberg ήταν τέλεια και γενικότερα όλη η ιστορία ήταν συναρπαστική αλλά ταυτόχρονα σε έβαζε και σε σκέψεις.

The Wolf Of Wall Street (2013)
Είναι δύσκολο να πάει κάτι στραβά συνδυάζοντας Martin Scorsese και Leonardo DiCaprio, και αυτή η κίνηση ήταν σίγουρα μια από τις καλύτερες της δεκαετίας. Η ταινία είναι συναρπαστική και διασκεδαστική, γεμάτη ενέργεια, που σίγουρα δεν θα ξεχαστεί σύντομα, χάρη σε μερικές ιδιαίτερα συγκλονιστικές και χαρακτηριστηκές σκηνές. Αυτό που το καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Jordan Belfort.

Star Wars: The Force Awakens (2015)
Η αναβίωση ενός από τα μεγαλύτερα franchises όλων των εποχών, το Star Wars: The Force Awakens, τα κατάφερε να κάνει σαματά. Η κινηματογραφική αναζήτηση για τον Luke Skywalker εισήγαγε τους “πιστούς” οπαδούς σε φρέσκους χαρακτήρες, αλλά ήταν γεμάτη και με πολλές νοσταλγικές στιγμές και παλιά πρόσωπα χάρη σε ένα τέλεια δημιουργημένο cast.

12 Years A Slave (2013)
Ο Steve McQueen μιλά μέσα από τα μάτια ενός μαύρου άνδρα, του Solomon Northup, ο οποίος γεννήθηκε ελεύθερος αλλά έπειτα εξαπατήθηκε και πουλήθηκε σε έναν σκληρό ιδιοκτήτη φυτειών Νότου. Ευτυχώς, ο Northrup έζησε να μοιραστεί την ιστορία του με άλλους. Υπάρχουν εμφανείς ομοιότητες με το “Django Unchained” του Tarantino, αλλά σε μεγάλο βαθμό είναι πλασματικές, αφού η ταινία του McQueen στηρίζεται στην πραγματικότητα και συγκλονίζει με τις δραματικές σκηνές της.

Ελπίζουμε και η ερχόμενη δεκαετία να μας φέρει κινηματογραφικά διαμάντια όπως η περασμένη!

Καλή χρονιά! 2020

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *