Θεϊκά και υγιεινά “Tropical” Pancakes [βίντεο + συνταγή] Με βρώμη και μπανάνα! #healthy_eating

Θεϊκά και υγιεινά “Tropical” Pancakes [βίντεο + συνταγή] Με βρώμη και μπανάνα! #healthy_eating

Σήμερα θα φτιάξουμε pancakes, αλλά όχι την κλασική εκδοχή τους, αλλά μια πιο εξωτική και γευστική συνταγή, pancakes από μπανάνα, βρώμη και καρύδα, σερβιρισμένα με καραμελωμένο ανανά.
Μια ακόμη πιο υγιεινή εκδοχή της συνταγής αφού αντί για αλεύρι έχουμε την βρώμη (φουλ φυτικές ίνες, πρωτεΐνη κτλπ), αντί για ζάχαρη έχουμε το μέλι και όπως ανέφερα παραπάνω μπανάνες, βρώμη, ανανάς, καρύδα, όλα αυτά λοιπόν κάνουν αυτά τα pancakes πεντανόστιμα και πολύ υγιεινά! Ιδανικά για το ξεκίνημα της μέρας σας –> φουλ ενέργεια!

Παρακάτω θα βρείτε το βίντεο μου με την εκτέλεση και τα υλικά που χρησιμοποίησα, βήμα-βήμα.

Υλικά:
1 1/2 κούπα βρώμη
2 μεσαίες μπανάνες (ώριμες κατά προτίμηση)
2 μεσαία αυγά
1 κ.γ. κανέλα
2 κουτάκια βανιλλίνη
1 πρέζα αλάτι
3 κ.γ. καρύδα τριμμένη
1/2 κούπα γάλα (εάν η ζύμη δεν σας βγει αρκετά ρευστή προσθέστε λίγο επιπλέον γάλα)
[μπορείτε να προσθέσετε και 1 κ.γ. baking powder για ακόμη πιο αφράτο αποτέλεσμα]

Για το γαρνίρισμα:
6-7 κουταλιές τις σούπας ανανά σε κυβάκια
4 κ.γ. τριμμένη καρύδα
4 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση:
Σε μια κανάτα ή αντίστοιχα άλλο σκεύος που σας βολεύει βάζουμε βρώμη, κομμένες τις μπανάνες, κανέλα, αλάτι, τριμμένη καρύδα, αυγά και το γάλα και χτυπάμε με το beamer (ή με το κλασικό μπλέντερ μας, αναλόγως τι διαθέτει ο καθένας στην κουζίνα του) έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Εάν το δούμε σφιχτό, δεν αγχωνόμαστε, ρίχνουμε λίγο ακόμη γάλα έως ότου ο χυλός μας γίνει λίγο πιο ρευστός.
Βάζουμε το τηγάνι σε μεσαία φωτιά να θερμαίνεται και μόλις ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε σιγά σιγά ελάχιστο βουτυράκι τη φορά για να μην μας κολλήσουν (ή λάδι ή βούτυρο καρύδας). Αμέσως μετά ρίχνουμε σιγά σιγά τον χυλό στο τηγάνι ανά μερίδες (σε οτι μέγεθος τραβάει η όρεξή σας). Δεν θέλουν πολύ ώρα, 1-2 λεπτά αναλόγως την ισχύ του ματιού της κουζίνας.Μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες περιμετρικά της ζύμης τα γυρνάμε με μια σπάτουλα. Τα βάζουμε σε ένα ωραίο και ευρύχωρο πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη προς το παρόν.

Στο ίδιο τηγάνι με προηγουμένως ρίχνουμε τον κομματιασμένο ανανά από κονσέρβα μαζί με λιγο χυμό, αφού πρώτα έχουμε σκουπίσει με λίγο χαρτί το τηγάνι από τυχόν απομεινάρια ζύμης. Μόλις αρχίσει να αφυδατώνεται ρίχνουμε την καρύδα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να αρχίσει να ροδίζει η καρύδα. Αμέσως ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε, μόλις αρχίσει να κοχλάζει αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τέλος, πάμε στο ρεζουμέ, παίρνουμε μπροστά μας το πιάτο με τα 10 περίπου γενναιόδωρα pancakes και τα περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
Και κάπως έτσι μπαμ μπαμ, έτοιμα, πανεύκολα και υγιεινά!
Καλή σας απόλαυση!!!

Ελπίζω να σας άρεσε το βίντεο και να τα δοκιμάσετε!!!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *