“Ωραία πίσω Μεθανιώτικα” ή αλλιώς…”κόμπρες Αθηναίοι”

“Ωραία πίσω Μεθανιώτικα” ή αλλιώς…”κόμπρες Αθηναίοι”

Ήταν Απρίλιος του 2018 όταν μας συστήθηκε πρώτη φορά ως ένας από τους συμμετέχοντες στο “Top Chef” του “Netwix”. Από την πρώτη του εμφάνιση,η απήχηση στο κοινό ήταν τεράστια με αποτέλεσμα, ο Παρασκευάς Κουτσίκος, να έχει την πιο πετυχημένη εκπομπή, με βάση τα views, στο ελληνικό ίντερνετ.

Το επιτυχημένο δίδυμο Φάνη Λαμπρόπουλου (Παρασκευάς) και Νίκου Ράπτη στο ρόλο του παρουσιαστή αποτελεί τη βασική αιτία εκτόξευσης του διαδικτυακού καναλιού, Netwix.

Ποιος είναι ο Παρασκευάς;

Ο Παρασκευάς είναι κάτοχος ταβέρνας στα πανέμορφα Μέθανα και γενικά πολυπράγμων. Ξεκίνησε ως σεφ αλλά όπως παρουσιάζεται μέσα στις εκπομπές του, έχει περάσει από πάρα πολλά επαγγέλματα, τα οποία οφείλει να εξασκεί κάθε άντρας όπως δηλώνει κατ’επανάληψη.

Ξέρει από αμάξια, από ποδόσφαιρο, από πολιτική δηλαδή από Ανδρέα Παπανδρέου, το μόνο πολιτικό που πέρασε από την Ελλάδα και γενικά έχει όλα τα εφόδια που οφείλει να διαθέτει κάθε σωστό αρσενικό.

Καπνίζει (πάσης φύσεως χαρμάνια), πίνει και τζογάρει με σκοπό να τα έχει ζήσει όλα μέχρι τα 44, τη σωστή ηλικία που πρέπει να πεθάνει ένας άντρας που σέβεται τον άνθρωπο του.

Είναι μετρ στο καμάκι και στις σχέσεις με το άλλο φύλο, καθώς πολλές θαυμάστριες του κάνουν επιθέσεις αγάπης, κάθε φορά που ανεβαίνει Αθήνα για τα γυρίσματα.

Η σχέση του είναι εξίσου καλή και με το ίδιο φύλο, με το Λαέρτη (Γιάννης Σπαλιάρας) να αποτελεί τον κολλητό/αγόρι/άντρα του.

Αγαπάει υπερβολικά τον τόπο του, τα ξακουστά και πανέμορφα Μέθανα για τα οποία μας αναλύει διάφορα πράγματα σε κάθε επεισόδιο. Αποκαλεί τους Αθηναίους κόμπρες και μας αποκαλύπτει πως κάθε μεγάλο γεγονός, κρύβει πάντα από πίσω του ένα Μεθανιώτη.

Λάτρης των συνομοσιών και της σκοτεινής πλευράς των πραγμάτων ως άρχοντας του σκότους, ο Παρασκευάς μας αποκαλύπτει μεταξύ άλλων πως η γη είναι επίπεδη, ο άνθρωπος δεν πάτησε ποτέ στο φεγγάρι (Πόσα πήρες Λιλ Άρμστρονγκ;) και πως τη μέρα του χτυπήματος τω δίδυμων Πύργων, δεν υπήρχε ούτε ένας Αγρινιώτης στα κτίρια.

Μέσα από κάθε επεισόδιο, αναλύουν ένα ξεχωριστό θέμα με το Ραπ και κυρίως τα αγαπημένα του μάγουλα, κάνοντας μας όλους σοφότερους.

Γιατί έχει επιτυχία ο Παρασκευάς;

Αρχικά, ο Παρασκευάς όπως αναφέραμε και στην αρχή, ήταν ένας χαρακτήρας που σχεδιάστηκε για μια μίνι σειρά του Netwix. Η απήχηση που έλαβε από το κοινό και η αγάπη του κόσμου για το γραφικό αυτό χαρακτήρα, οδήγησε τους συντελεστές στο να φτιάξουν αρχικά ένα κύκλο επεισοδίων με εκπομπές αφιερωμένες στη ζωή του και τα βιώματά του. Η επιτυχία ήταν ακόμη μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να διανύουμε ήδη την τρίτη σεζόν της εκπομπής “Παρασκευάς, the show” με τα νούμερα των προβολών στο διαδίκτυο να αυξάνονται συνεχώς.

Εύλογα λοιπόν περνάμε στο βασικό ερώτημα: γιατί αρέσει τόσο ο Παρασκευάς;

Προφανώς η απάντηση δεν μπορεί να είναι κοινή για όλους. Η χειμαρρώδης αυθεντικότητα και ο καυστικός τρόπος σχολιασμού των πραγμάτων αποτελούν αναμφισβήτητα δύο πολύ σοβαρές αιτίες. Ένα πολύ μεγάλο συν ακόμη είναι πως σχολιάζονται συνεχώς νέα θέματα στην εκπομπή, πάντα έχοντας κάποιες σταθερές.

Η έντονη βωμολοχία και τα υβριστικά σχόλια του, σίγουρα κερδίζουν ένα μέρος του κοινού. Κι άλλοι επιχείρησαν να κάνουν εκπομπές βρίζοντας και κράζοντας όμως αλλά ελάχιστοι τα κατάφεραν  οπότε θεωρώ πως αλλού είναι το μυστικό της επιτυχίας.

Ο Παρασκευάς ενσαρκώνει τον τύπο που θα μπορούσε να είναι ο γείτονας μας, ο λαϊκός τύπος που θα βλέπαμε στο γήπεδο, το προποτζίδικο και το μπαράκι. Η αλήθεια είναι πως έχει μπει απολύτως στο πετσί του ρόλου και η άποψη μου είναι πως εκεί οφείλεται η τεράστια επιτυχία του.

Κομβικός είναι και ο ρόλος του “Ραπ”, που ενσαρκώνει ιδανικά τον παρουσιαστή μιας τέτοιας εκπομπής με τις δικές του ατάκες, χωρίς να καπελώνει τον πρωταγωνιστή.

Πολλά είναι και τα guests που είχαν γίνει στη σειρά, δίνοντας και αυτά μια διαφορετική νότα.

https://youtu.be/BcBgkh7axik

Συνοψίζοντας, το φαινόμενο Παρασκευάς μπαίνει αισίως στον τρίτο χρόνο του και πχ μόνο δεν έχει χάσει την ορμή του αλλά μοιάζει πιο δυνατό και δημοφιλές απο ποτέ.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *