Τα κυριότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 27/02.

Τα κυριότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 27/02.

1933: Εμπρησμός στο Ράιχσταγκ. Η φωτιά στη γερμανική Βουλή αποδίδεται στους κομμουνιστές και ο Χίτλερ βρίσκει την ευκαιρία να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να αναστείλει τα πολιτικά δικαιώματα.

1943: Πεθαίνει σε ηλικία 84 ετών ο Κωστής Παλαμάς.

1948: Γεννήθηκε ο Στάθης Ψάλτης, Έλληνας ηθοποιός.

1953: Αρχίζουν στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, οι συζητήσεις για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους. Η σχετική συμφωνία θα υπογραφεί στις 8 Αυγούστου.

1991: Η Αλέκα Παπαρήγα εκλέγεται Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ. Για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, το ΚΚΕ τοποθετεί μία γυναίκα στην ηγεσία. Η νέα Γ.Γ. υποστηρίχθηκε από τη λεγόμενη «συντηρητική» πτέρυγα της Κεντρικής Επιτροπής με 57 ψήφους, έναντι 53 που συγκέντρωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, τον οποίο υποστήριξε η «ανανεωτική» πτέρυγα.

2010: Φονικός σεισμός μεγέθους 8,8 Ρίχτερ «χτυπάει» τη νότια Χιλή, με επίκεντρο την Κονσεπσιόν. Δημιουργείται γιγαντιαίο τσουνάμι. Περίπου 800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι ζημιές που προκάλεσε ανήλθαν σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια (22 δισεκατομμύρια ευρώ).

2016: Ο Κώστας Βουτσάς ντύνεται γαμπρός για τέταρτη φορά. Νυμφεύεται την ηθοποιό Αλίκη Κατσαβού, με κουμπάρα τη Μάρθα Καραγιάννη. Τον πολιτικό γάμο τελεί ο τότε Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *