9/1: Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα

9/1: Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα

1888: Ιδρύεται η οικονομική εφημερίδα Financial Times. Το πρώτο φύλλο της κυκλοφορεί με το όνομα «London Financial Guide» και θα μετονομαστεί με το όνομα που διατηρεί μέχρι σήμερα στις 13 Φεβρουαρίου.

1900: Ιδρύεται στη Ρώμη η Λάτσιο ως αθλητικός σύλλογος δρομέων. Επιλέγουν τα γαλανόλευκα χρώματα, εμπνευσμένοι από τα χρώματα της σημαίας της Ελλάδας, πατρίδας των Ολυμπιακών Αγώνων και του αθλητισμού γενικότερα. Έμβλημα της ομάδας ο αετός, σύμβολο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

1951: Ανοίγουν επίσημα οι πύλες της έδρας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

1968: «Δεν μπορώ να τρέξω πια», γράφει και κάνει χαρακίρι ο τρίτος ολυμπιονίκης του μαραθωνίου στο Τόκιο, ο Ιάπωνας Κοκίτσι Τσουμπουράγια, επειδή δεν μπορεί να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού, λόγω ατυχήματος.

1979: Η ελληνική τηλεόραση αποκτά χρώμα, χάρη στο γαλλικό σύστημα SECAM, που αργότερα θα αντικατασταθεί από το γερμανικό PAL.

1992: Η ταινία «Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού» κάνει επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα, παρουσία του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου και του πρωταγωνιστή Μαρτσέλο Μαστρογιάνι.

1992: Η Συνέλευση των Σέρβων στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη ανακηρύσσει τη δημιουργία της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, μίας νέας πολιτικής οντότητας εντός της Γιουγκοσλαβίας.

2007: Ο Στιβ Τζομπς της Apple επιδεικνύει το νέο κινητό τηλέφωνο iPhone.

Åêñçêôéêüò ìç÷áíéóìüò åîåñÜãåé áðüøå ìðñïóôÜ óôï êôÞñéï ôïõ Åëëçíéêïý Êïéíïâïõëßïõ óôçí Ðëáôåßá ÓõíôÜãìáôïò,ÓÜââáôï 9 Éáíïõáñßïõ 2010 (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

2010: Εκρηκτικός μηχανισμός, τοποθετημένος σε κάδο απορριμμάτων, εκρήγνυται στις 8 το βράδυ κοντά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μπροστά από τη Βουλή. Την ευθύνη της επίθεσης θα αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

πηγή: newsbeast.gr

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *