Αγορές μέσω “ebay” –> Λεπτομέρειες + Οι συμβουλές μου!

Αγορές μέσω “ebay” –> Λεπτομέρειες + Οι συμβουλές μου!

Η πλατφόρμα του “ebay” αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες αγοραπωλησιών παγκοσμίως. Κατά τεράστιο ποσοστό οι τιμές πάνω κάτω σε όλες τις κατηγορίες είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με την ελληνική αγορά, γι’ αυτό όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται σε αυτό.

Παρακάτω θα δούμε κάποιες συμβουλές για το πως να ψωνίσετε “σωστά” από το ebay.com , ebay.co.uk , κτλπ.

1) Αξιοποιείστε στο έπακρο τα φίλτρα αναζήτησης γιατί υπάρχουν πάααααρα πολλά αντικείμενα προς πώληση από εκατομμύρια χρήστες και είναι πανεύκολο να “χαθείτε” (υπάρχουν πολλοι resellers, οι οποίοι κάνουν flip, δηλαδή μεταπωλούν αντικείμενα που πωλούνται ήδη από άλλους με αποτέλεσμα να βλέπετε 532 φορές την ίδια αγγελία/ προϊόν). Οπότε για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη βάλτε αρκετά φίλτρα για να δείτε μόνο αυτό που ψάχνετε.

2) Ελέγξτε προσεκτικά τις φωτογραφίες, τον τίτλο και την αναλυτική περιγραφή του πωλητή για το προϊόν του ούτως ώστε να συμβαδίζουν. ***Μην διστάσετε να στείλετε μήνυμα στον πωλητή για επιπλέον διευκρινήσεις ή για αναλυτικότερες φωτογραφίες του προϊόντος!

3) Κοιτάξτε προσεκτικά τα στοιχεία του πωλητή του προϊόντος που σας ενδιαφέρει. Μπείτε στο προφίλ του και δείτε την βαθμολογία του και τα σχόλια που του έχουν αφήσει παλαιότεροι αγοραστές. Εδώ να σημειώσουμε ότι για να γίνει αυτό και να λειτουργεί σωστά θα πρέπει όλοι μας να αφήνουμε ένα σχόλιο έπειτα από τις αγορές μας (αφού φτάσει το δέμα μας και δούμε εν τέλει περί τίνος πρόκειται) με σκοπό να ενημερώνουμε ή να προειδοποιήσουμε τους επόμενους/ μελλοντικούς αγοραστές.

4) Εγγραφείτε και δημιουργήστε έναν λογαριασμό στη σελίδα, έπειτα το μόνο που μένει είναι να κάνετε μια καταχώριση χρεωστικής κάρτας (prepaid κατά προτίμηση για μεγαλύτερη ασφάλεια) απ’ όπου και θα πληρώνετε για τις αγορές σας. ***Η καταχώριση της κάρτας σας απαιτεί την δημιουργία λογαριασμού “Paypal” (www.paypal.com) και την διασύνδεσή της με αυτόν τον λογαριασμό. Μέσω του Paypal εξασφαλίζουμε ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές μας και στην προστασία των δικαιωμάτων μας ως καταναλωτές με υπηρεσίες όπως επιστροφή χρημάτων κ.α. ***ΠΡΟΣΟΧΗ Δεν καταχωρείτε/ δίνετε πουθενά το pin της κάρτας σας!

5) Μπορείτε να κατεβάσετε και την εφαρμογή για ακόμη πιο εύκολη περιήγηση… Βολεύει πολύ! Επίσης βάλτε ότι αντικείμενα σας ενδιαφέρουν και μελλοντικά θέλετε να αποκτήσετε στην watch list σας (λίστα με τα πιο σημαντικά προϊόντα για εσάς) ούτως ώστε το ebay να σας κρατάει ενήμερους για τυχόν αυξομειώσεις τιμών, εξάντληση αποθεμάτων κτλπ.

5) Προτιμήστε επιχειρήσεις ή πωλητές εντός Ευρώπης καθώς α) θα έχει πολύ φθηνότερα μεταφορικά κόστη, β) δεν θα έχουμε τον φόβο του να “πιαστεί” το πακέτο μας στο τελωνείο της χώρας και να χρειάζεται να πληρώσουμε πολλά επιπλέον (για να εκτελωνιστεί) για να το πάρουμε στα χέρια μας. Εαν βέβαια το κόστος του προϊόντος δεν ξεπερνά τα 25$ (περίπου) και ο όγκος του πακέτου είναι σχετικά μικρός (κοντά στο μέγεθος μεγάλου φακέλου με bubble wrap), τότε οι πιθανότητες να χρειαστεί εκτελωνισμό ελαχιστοποιούνται, αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν υπάρχουν σαφή όρια στο τι εκτελωνίζεται και τι όχι και έχει να κάνει και με τη νομοθεσία κάθε χώρας, αλλά και με τη διάθεσή του τελωνειακού… γ) η παραγγελία μας θα φθάσει πολύ πιο σύντομα απ’ ότι να είχαμε παραγγείλει από Η.Π.Α. ή Κίνα κτλπ. ***Βέβαια η επιλογή πωλητών στην Κίνα σε ένα τεράστιο ποσοστό προσφέρει δωρεάν μεταφορικά, με έναν μέσο όρο, στο περίπου, αναμονής 15 ημερών. (Συμφέρει πάρα πολύ εάν δεν είσαι ανυπόμονος!)

6) Υπάρχουν 3 ειδών επιλογές για αγορές : α) “buy it now” αγορά τώρα, που σήμαινε ότι η τιμή που βλέπουμε είναι προκαθορισμένη/ τελική από τον πωλητή β) “best offer” προσφορά, δηλαδή να κάνουμε εμείς μια πρόταση τιμής στον πωλητή και έπειτα να περιμένουμε την απάντησή του, ουσιαστικά πρόκειται για “παζάρεμα” και γ) “auction” δημοπρασία, στην οποία ο πωλητής έχει ορίσει μια τιμή εκκίνησης και μια προθεσμία με το πέρας της οποίας θα ολοκληρωθεί (συνήθως 3 – 7 μέρες). Έχουν δικαίωμα να μπουν όσοι χρήστες επιθυμούν και να “ποντάρουν” τιμές ανεβάζοντας το ποσό είτε λίγο είτε πολύ κάθε φορά έως ότου να τελειώσει η αντίστροφη μέτρηση και να κερδίσει αυτός με το μεγαλύτερο “ποντάρισμα”. Έχετε δικαίωμα να βγείτε από την διαδικασία “πονταρίσματος” ανά πάσα στιγμή. ***Για εμένα η επιλογή “buy it now” έχει δουλέψει τέλεια μέχρι στιγμής και θεωρώ επειδή η τιμή είναι στάνταρ και δεν μεταβάλλεται, είναι η πιο τίμια και safe επιλογή από τις 3, ειδικά εάν είστε καινούριος στον κόσμο του ebay.

Η πιο σημαντική συμβουλή που έχω να δώσω για όλους εσάς που ψωνίζετε ή θα ψωνίζετε μέσω του ebay είναι να βεβαιωθείτε για την εγκυρότητα της περιγραφής του προϊόντος και την αξιοπιστία της επιχείρησης/ του πωλητή, γιατί πάντα θα υπάρχουν δυστυχώς οι “απατεώνες” που θα καραδοκούν…

–> Προσθήκη στο καλάθι… Και καλά ψώνια!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *